Έφυγε από τη ζωή η Olenna Tyrell του Game of Thrones, Diana Rigg

Σε ηλικία 82 ετών η βραβευμένη βρετανίδα ηθοποιός
10 Σεπτεμβρίου 2020 19:18
Έφυγε από τη ζωή η Olenna Tyrell του Game of Thrones, Diana Rigg

Η Diana Rigg που αγαπήθηκε για τον ρόλο της τα τελευταία χρόνια ως Olenna Tyrell στο Game of Thrones, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, όπως ανακοίνωσε το BBC. Πρόκειται για την βραβευμένη με Tony και Emmy ηθοποιό, η οποία στη δεκαετία του '70 η καριέρα της απογειώθηκε παίζοντας στην τηλεοπτική σειρά "The Avengers" -όχι αυτούς της Marvel- ως Emma Peel. 

Ο ατζέντης της έκανε ένα μικρό σχόλιο λέγοντας πως "έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί και πως ήταν στο σπίτι περιτριγυρισμένη από τα αγαπημένα της πρόσωπα, τα οποία ζητούν την κατανόηση του κόσμου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές."

Η Rigg γεννήθηκε το 1938 στο Doncaster της Αγγλίας και σπούδασε στην Royal Academy of Dramatic Arts πριν ξεκινήσει την καριέρα της ως θεατρική ηθοποιός. Λατρεύτηκε από το κοινό για πρώτη φορά για τη χημεία που είχε επί της οθόνης στο σόου "The Avengers" πλάι στον μακαρίτη Patrick Mcnee. Ωστόσο, εκείνη την εποχή έγινε στόχος αρνητικών σχολίων για το γεγονός από τότε πάλευε δημόσια για ισάξιους μισθούς, με τις εφημερίδες εκείνο τον καιρό να την χαρακτηρίζουν "άπληστη":

Ήμουν πάντα ζωγραφισμένη σαν την επαναστάτρια γυναίκα. Κουφιοκέφαλη και φιλάργυρη και όλα αυτά. Αλλά μου φάνηκε άδικο και έτσι μίλησα ανοιχτά για αυτό. 

Πρωταγωνίστησε σε αμέτρητες σειρές και ταινίες με highlights τα The Assassination Bureau (1969), Evil Under The Sun (1982), King Lear (1983), Rebecca (TV series, 1997), έπαιξε ως Bond Girl στο "James Bond: In Her Majesty's Secret Service" το 1969,  αλλά και έναν πέρασμα από το Doctor Who το 2013 σε ένα επεισόδιο που ο Mark Gattiss έγραψε προς τιμήν της.