Το TENET λύτρωσε τους κινηματογράφους παγκοσμίως εν μέσω της πανδημίας

Ντεμπούτο πέρα από κάθε προσδοκία για το φιλμ του Christopher Nolan
31 Αυγούστου 2020 11:15
Το TENET λύτρωσε τους κινηματογράφους παγκοσμίως εν μέσω της πανδημίας

Το πολυπόθητο φιλί της ζωής που ήθελαν οι κινηματογράφοι παγκοσμίως, οι οποίοι επλήγησαν βαρύτατα τους τελευταίους μήνες, έδωσε τελικά το TENET, εν μέσω της δύσκολης κατάστασης λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με στοιχεία του THR, το διεθνές box office λυτρώθηκε με εισπράξεις που ξεπέρασαν τα $53 εκατομμύρια δολάρια, μετά και το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολών του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ντεμπούτο της η ταινία του Christopher Nolan ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και τις χώρες της Αφρικής από όπου προέρχεται η συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων του, δηλαδή άνω από $37 εκατομμύρια. 

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το στατιστικό που αποκαλύπτει πως το κοινό, αφού έκανε τον κόπο να πάει στις σκοτεινές αίθουσες, προτίμησε να δει το Tenet στην καλύτερη δυνατή ποιότητα. Όντας γυρισμένο εξ' ολοκλήρου με IMAX κάμερες αποτελεί κιόλας ένα μοναδικό θέαμα και έτσι τα $5 εκατομμύρια των εισπράξεών του σε 38 χώρες προήλθαν από εκεί. 

Παρά τους περιορισμούς στην χωρητικότητα των αιθουσών, αυτές των IMAX γίνονται sold-out σε μεγάλες αγορές όπως το Λονδίνο, ο Καναδάς και η Νότια Κορέα.

Αν και μπροστά του έχει μεγάλο δρόμο, εν μέσω του κορωνοϊού κιόλας, για να αποδειχθεί εμπορική επιτυχία ή έστω να φτάσει το budget των $200 και πλέον εκατομμυρίων που κοστισε, η μέχρι στιγμής πορεία του ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. 

Τώρα μένει να δούμε πώς θα τα πάει στις ΗΠΑ όπου από σήμερα ξεκινάει να προβάλλεται και ευρέως από τις 3 Σεπτεμβρίου (χωρίς ωστόσο τις πόλεις του Λος Άντζελες και της Νέας Υόρκης), ενώ στις 4 Σεπτεμβρίου θα το υποδεχθεί και η Κίνα. Την άποψή μας για το Tenet μπορείτε να τη διαβάσετε πατώντας εδώ