Αν νομίζατε πως το trailer του The Batman είχε έστω και λίγο CGI, σκεφτείτε το ξανά

Ο Jeffrey Wright που παίζει τον Jim Gordon έκανε μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη
30 Αυγούστου 2020 20:03
Αν νομίζατε πως το trailer του The Batman είχε έστω και λίγο CGI, σκεφτείτε το ξανά

Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά για τους fans του Batman, η πρώτη ματιά στην νέα ταινία του Matt Reeves με πρωταγωνιστή τον Robert Pattinson. Το trailer του που προκάλεσε χαμό στο ίντερνετ λατρεύτηκε από την πλειοψηφία και επαινέθηκε για το φοβερά ζοφερό στιλ που αποτύπωσε στο γυαλί, κάτι στο οποίο συνέβαλε και ο κινηματογραφιστής Greig Fraser

Και όπως συμβαίνει στην συντριπτική πλειοψηφία τέτοιων μεγάλων παραγωγών θα νομίζατε πως το trailer είχε μπόλικες σκηνές με CGI είτε για τις σκηνές δράσεις είτε για την αναπαράσταση σκηνικών. Κι όμως ξανασκεφτείτε το. Ο Jeffrey Wright, που υποδύεται τον Jim Gordon στην ταινία παραχώρησε μια συνέντευξη στο SiriusXM και έκανε μια εντυπωσιακή αποκάλυψη:

Νομίζω πως εάν κοιτάξετε το trailer, εάν δε κάνω λάθος, δεν υπάρχει ούτε ένα καρέ CGI σε ολόκληρο το trailer. Όλα έγιναν στο κάδρο της κάμερας. Όλα αυτά ήταν ο φωτισμός του Greig Fraser και η σκηνοθεσία του Matt. 

Έτσι, επαίνεσε τις ικανότητες του φωτογράφο του The Batman για την κυριολεκτικά προσγειωμένη του προσέγγιση. Ο Fraser, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, έχει προταθεί για Όσκαρ με το "Lion" το 2016, ενώ την ίδια χρονιά μας χάρισε τα πλάνα του "Rogue One: A Star Wars Story" και παλιότερα είχε αναλάβει την κινηματογράφηση στο επίσης οσκαρικό "Zero Dark Thirty". Η επόμενη ταινία που θα δούμε το ταλέντο του να ξεδιπλώνεται είναι στο remake του DUNE σε σκηνοθεσία Denis Villeneuve. 

Μπορείτε να απολαύσετε με περισσότερη λεπτομέρεια το trailer του νέου Batman σε 4Κ ανάλυση, όπως το ανέβασε ο ίδιος ο σκηνοθέτης της και να διαπιστώσετε πώς πράγματι τα πρακτικά εφέ κυριαρχούν. 

Το The Batman θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Οκτώβριο του 2021.