Γεμάτο αστέρες θα είναι το voice cast του Pinocchio του Guillermo Del Toro

Μεταξύ άλλων οι Cate Blanchett, Tilda Swinton και Finn Wolfhard
20 Αυγούστου 2020 11:00
Γεμάτο αστέρες θα είναι το voice cast του Pinocchio του Guillermo Del Toro

Το "passion project" του Guillermo Del Toro λέγεται Pinocchio και φτάνει ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του, αφού ανακοινώθηκε το πλήρες cast των ηθοποιών που θα δανείσουν τις φωνές τους στο stop motion animated φιλμ του Netflix.

Στα νέα ονόματα που θα συμμετέχουν είναι οι βραβευμένοι με Όσκαρ, Cate Blanchett, Tilda Swinton και Christoph Waltz, μαζί με τον Finn Wolfhard του Stranger Things

Από τους ρόλους που γνωρίζουμε ποιους θα υποδυθούν, ο πρωτοεμφανιζόμενος Gregory Mann θα παίξει τον Πινόκιο. Ο Ewan McGregor τον Jiminy Cricket, ο David Bradley (Harry Potter, Game of Thrones) τον Geppetto, η Swinton την Νεράιδα, ο Waltz θα δανείσει τη φωνή τους στους Fox και Cat και ο Ron Perlman στον Mangiafuoco. Σε άγνωστους ακόμη ρόλους αναμένεται να δούμε τους Tim Blake Nelson (Ballad of Buster Scruggs, Watchmen HBO) και Burn Gorman. 

Tο σενάριο της animated ταινίας ανέλαβε ο Del Toro μαζί με τον Patrick McHale, καθώς τα καθήκοντα της σκηνοθεσίας θα μοιραστεί με τον Mark Gustafson του Fantastic Mr. Fox και οι δύο βετεράνοι αυτού του είδους. Στη μουσική θα συναντήσουμε τον βραβευμένο με Όσκαρ και ελληνικής καταγωγής Alexandre Desplat. 

Φυσικά ο Del Toro όντας ένας σκοτεινός παραμυθάς θα δώσει τη δική του πινελιά στο κλασικό βιβλίο του Carlo Collodi. Η δική του βερσιόν θα διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1930 και συγκεκριμένα στην εποχή της ανόδου του φασισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι. Εκεί όπου θα δούμε μια μιουζικαλ ιστορία αγάπης και ανυπακοής, κάτω από ένα διαφορετικό πλαίσιο, καθώς ο Πινόκιο προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του πατέρα του. 

Να αναφέρουμε πως το παραπάνω project δεν φέρει καμία σχέση με το live-action remake του Πινόκιο που ετοιμάζει η Disney με τον Tom Hanks στον ρόλο του Τζεπέτο και τον Robert Zemeckis στη σκηνοθεσία. 

To Pinocchio αναμένεται να προβληθεί αποκλειστικά μέσω του Netflix