O Christopher Nolan δεν επιτρέπει καρέκλες στο πλατό του και έχει τους λόγους του

Οι παραξενιές των σκηνοθετών...
30 Ιουνίου 2020 10:50
O Christopher Nolan δεν επιτρέπει καρέκλες στο πλατό του και έχει τους λόγους του

Γενικότερα στον χώρο του θεάματος έχουμε ακούσει για τα ιδιαίτερα γούστα των ηθοποιών αλλά και τον σκηνοθετών. Στη δεύτερη κατηγορία βρίσκουμε τον πασίγνωστο και βραβευμένο με Όσκαρ, Christopher Nolan, ο οποίος είναι διάσημος και για τις παραξενιές που έχει στο πλατό των ταινιών του. Από τις εμπειρίες των ηθοποιών που έχουν δουλέψει μαζί του δίνεται μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο διευθύνουν μια ολόκληρη παραγωγή.

Η Anne Hathaway που έχει πρωταγωνιστήσει στα "The Dark Knight Rises" και "Interstellar" συνομίλησε στο Actors on Actors του Variety, με τον Hugh Jackman, τον οποίο είδαμε στο "Prestige" για το πώς είναι να δουλεύεις με τον Nolan. Όπως η ίδια αποκάλυψε, δεν επιτρέπονται κινητά, κάτι το οποίο είναι συνηθισμένο φαινόμενο ωστόσο, αλλά το πιο παράξενο είναι πως δεν υπάρχουν καθόλου καρέκλες στο πλατό του Nolan. 

Ο λόγος πίσω από αυτόν τον κανόνα στο πλατό του Nolan αποκαλύφθηκε με την Hathaway να εξηγεί:

Ο Chris δεν επιτρέπει να υπάρχουν καρέκλες. Δούλεψα μαζί του δυο φορές. Δεν επιτρέπει τις καρέκλες και ο λόγος για αυτό είναι πως εάν έχεις καρέκλες, ο κόσμος θα κάθεται και εάν κάθεται τότε δεν δουλεύει. Θέλω να πω ότι έχει κάνει αυτές τις απίθανες ταινίες από άποψη μεγαλείου, φιλοδοξίας, συναισθημάτων και τεχνικών προδιαγραφών, οι οποίες πάντα έρχονται στην ώρα τους και χωρίς να υπερβαίνουν το budget. Νομίζω πως κάτι έχει αντιληφθεί με το θέμα των καρεκλών. 

Ίσως τελικά αυτός ο παράγοντας -ο κατά τα άλλα παράξενος κανόνας- να είναι αποτελεσματικός, τουλάχιστον στα μάτια των χαρτογιακάδων ενός στούντιο που περιμένουν την ταινία τους να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις. Για αυτό και τα στούντιο παραγωγής εκπληρώνουν τις τρελές απαιτήσεις και ιδέες του Nolan.

H νέα του ταινία με τίτλο TENET αναμένεται -μετά από αρκετές καθυστερήσεις- να βγει στις αίθουσες στις 12 Αυγούστου.