Έφυγε από τη ζωή ο Joel Schumacher, σκηνοθέτης των Batman ταινιών

Σε ηλικία 80 ετών
23 Ιουνίου 2020 13:22
Έφυγε από τη ζωή ο Joel Schumacher, σκηνοθέτης των Batman ταινιών

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών άφησε ύστερα από μια χρόνια μάχη με τον καρκίνο, ο Joel Schumacher, σκηνοθέτης των "The Lost Boys", "Falling Down" και "St. Elmo's Fire". Η καριέρα του στο σινεμά ξεκίνησε ως ενδυματολόγος και σκοπός του ήταν να κάνει στιλάτες ταινίες και να βάλει το γούστο και την εμπειρία του σε αυτές. Τόσο στη δεκαετία του '80 όσο και του '90 σκηνοθέτησε ταινίες που δεν άρεσαν πάντα στους κριτικούς αλλά για διάφορους λόγους κέρδιζαν το κοινό, κυρίως με την αποτύπωση της κάθε εποχής που πετύχαινε. 

Ευρύτερα γνωστός όμως είναι για τη σκηνοθεσία δύο Batman ταινιών, τα οποία αποτελούν και τις μελανότερες στιγμές του franchise στο σινεμά. Σαφώς αναφερόμαστε στο Batman Forever του 1995, με τους Val Kilmer και Chris O'Donnel στους ομώνυμους ρόλους και τους Jim Carrey και Tommy Lee Jones να παίζουν τους κακούς Riddler και Two Face. Η ταινία που ήταν η πρώτη χωρίς τον Tim Burton στα ηνία κατάφερε να φέρει πάνω από $300 εκατομμύρια στα ταμεία της. 

Η δεύτερη, τελευταία, και μακράν χειρότερη ταινία του Σκοτεινού Ιππότη όμως είναι το Batman and Robin του 1997. Εκεί όπου ο Val Kilmer αντικαταστάθηκε από τον George Clooney, ο Arnold Schwarzenegger υποδύθηκε τον Mr. Freeze και η Uma Thurman την Poison Ivy.

Οι fans του Batman δε θα ξεχάσουν το σοκ που υπέστησαν όταν είδαν το σχεδιασμό των στολών του Batman και του Robin, στις οποίες εμφανίζονταν οι ρώγες πάνω στο kevlar, ενώ άφησε να εννοηθεί πως οι δύο σούπερ ήρωες είχαν ρομαντική σχέση. Ο Clooney, άλλωστε σε συνέντευξή του το 2006 αποκάλυψε πως έπαιξε τον Batman θεωρώντας τον gay. 

Tags: