Πολύ πιο ακριβό βγήκε τελικά το "κοστούμι" για το The Irishman του Netflix

Έχωσε βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για το φιλμ του Scorsese
07 Ιουνίου 2020 20:03
Πολύ πιο ακριβό βγήκε τελικά το "κοστούμι" για το The Irishman του Netflix

Χάρη στο Netflix, ο Martin Scorsese κατάφερε να βγάλει ακόμη ένα γκανγκστερικό έπος στη μεγάλη -και μικρή- οθόνη με το "The Irishman" να αποτελεί μια από τις καλύτερες ταινίες του 2019, με ένα θρυλικό cast που περιλάμβανε την αγία μαφιόζικη τριάδα των Robert De Niro, Al Pacino και Joe Pesci. Μάλιστα, τον τελευταίο κατάφερε ο Sorcsese να τον φέρει πίσω από τη σύνταξη που είχε πάρει εδώ και πολλά χρόνια από την υποκριτική. 

Αν σκεφτεί κανείς πως η δομή της ταινίας ξετυλίγεται μέσα από διαφορετικές χρονικές περιόδους, όπου οι πρωταγωνιστές έπρεπε να παρουσιαστούν σε νεαρότερη ηλικία χάρη σε προηγμένες τεχνολογίες του αντιγηραντικού CGI, τότε καταλαβαίνει κανείς πως το Irishman θα ήταν μια ακριβή παραγωγή. Τα επίσημα νούμερα αναφέρουν πως το budget του Ιρλανδού έφτασε περί τα $160 εκατομμύρια δολάρια, ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο πως ξεπέρασε τα 175 εκ. δολάρια. 

Συμφωνα με σχετικό άρθρο του THR, το υποψήφιο για Όσκαρ δράμα του Martin Scorsese κόστισε πολλά εκατομμύρια παραπάνω από τα $215 εκ. που ήταν προετοιμασμένο να δώσει το Netflix στην χειρότερη περίπτωση.

Λέγεται ότι το... κοστούμι του "Ιρλανδού" ξεπέρασε το ποσό των $225 εκατομμυρίων για να ολοκληρωθεί η παραγωγή του, ένα κόστος που πιθανότατα να περιλαμβάνει και τα όσα χρειάζονται για την προώθηση και τη διαφήμιση του φιλμ. 

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, τα 225 εκατομμύρια δολάρια να αποτελούν το κόστος παραγωγής της ταινίας και έτσι το τελικό κόστος της (προσθέτοντας και το promo) να σκαρφάλώνει ακόμη ψηλότερα. Όπως και να έχει ήταν ένα ρίσκο που έβαλε το Netflix ακόμη πιο σταθερά στο παιχνίδι των Oscars και ως θεατές ευχαριστηθήκαμε ένα 3ωρο επικό φιλμ, που όμοιό του δύσκολα θα ξαναδούμε.