Ο Stephen King αισθάνεται ότι βρίσκεται στο “The Shining” εξαιτίας της καραντίνας

Νιώθει και εκείνος ότι ζει σε βιβλίο του…
08 Μαΐου 2020 12:27
Ο Stephen King αισθάνεται ότι βρίσκεται στο “The Shining” εξαιτίας της καραντίνας

Με το “lockdown” να συνεχίζεται σε πολλές περιοχές ανά τον κόσμο, πολλοί είναι αυτοί που φαίνεται πως βιώνουν ψυχοφθόρες καταστάσεις. Όπως όλα δείχνουν, ο διάσημος συγγραφέας Stephen King συγκαταλέγεται σε αυτή την κατηγορία, αφού αισθάνεται ότι ζει στο… The Shining! Αυτό αποκαλύπτει μέσα από μία συνέντευξη που έδωσε στο Vanity Fair, καθώς μεταφέρει ότι νιώθει σαν τον Jack Torrance (πρωταγωνιστή του βιβλίου-ταινίας).

Όταν ακούς διάφορες αναφορές να λένε ότι 100.000 – 240.000 άνθρωποι πρόκειται να πεθάνουν, σίγουρα δε νιώθεις και πολύ καλά. Όλο αυτό που ζούμε σταμάτησε ολόκληρη την οικονομία. Βλέπεις φωτογραφίες από το Times Square ή το Λονδίνο και λες «Ζω πραγματικά στο The Stand».

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το The Stand είναι μια νουβέλα του ίδιου του συγγραφέα που κυκλοφόρησε το 1978 και η υπόθεσή του θέλει μια πανδημία να σκοτώνει σχεδόν όλη την ανθρωπότητα.

Επίσης, ο Stephen King αναφέρει ότι η σημερινή κατάσταση εκτός από το The Stand του θυμίζει ότι ζει και σε άλλες νουβέλες που έχει γράψει. Συγκεκριμένα, μίλησε και για το πως η καραντίνα τον έχει επηρεάσει.

Δουλεύω πάνω σε ένα βιβλίο, οπότε τα πρωινά κάνω αυτό που έκανα πάντα. Ήθελα χρόνο να δουλέψω σε ένα βιβλίο και τώρα τον έχω. Νιώθω σαν τον Jack Torrance για όνομα του Θεού!

Φαίνεται πως η καραντίνα έχει επηρεάσει τους πάντες. Στην Ελλάδα το “lockdown” ελάφρυνε πριν μερικές ημέρες, αλλά ανεξαρτήτως ευχόμαστε να είστε υγιής και να προσέχετε.