Matt Reeves: Η νέα Batman ταινία δε θα είναι σαν τις προηγούμενες, θα είναι πιο ανθρώπινη

Ο Matt Reeves μιλάει για την επερχόμενη ταινία του Σκοτεινού Ιππότη
19 Απριλίου 2020 12:11
Matt Reeves: Η νέα Batman ταινία δε θα είναι σαν τις προηγούμενες, θα είναι πιο ανθρώπινη

Αδιαμφισβήτητα η επερχόμενη The Batman ταινία είναι από τις πιο αναμενόμενες για τους fans του Σκοτεινού Ιππότη. Ο σκηνοθέτης του φιλμ, Matt Reeves, είχε εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι η ταινία που ετοιμάζει με πρωταγωνιστή τον Robert Pattinson θα είναι μια «διαφορετική» Batman ταινία.

Πριν μερικούς μήνες είχαμε δει το πρώτο στιγμιότυπο της ταινίας με τον Pattinson να φοράει την εμβληματική στολή του Batman, ενώ λίγο αργότερα είχε διαρρεύσει φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τη μηχανή που θα υπάρχει στο φιλμ και όχι μόνο. Τώρα, ο διάσημος σκηνοθέτης μίλησε λίγο για το πόσο διαφορετική θα είναι η δική του ταινία για τον ήρωα της DC.

Έτσι όπως αγαπώ το Planet of the Apes, αγαπώ και τον Batman. Είναι από τα μόνα franchise που μπορώ να συνδεθώ μαζί τους. Δε μπορώ να το πω αυτό για άλλα franchises. Το θέμα μου, και στις δυο ταινίες, είναι ότι είχα μια συγκεκριμένη αντίληψη που, για μένα, ήταν προσωπική.

Αν δεν προσεγγίσω την ταινία από μία οπτική η οποία να με εκφράζει σε προσωπικό επίπεδο, "δεν ξέρω πού να βάλω την κάμερα και πώς να μιλήσω στους ηθοποιούς". Νιώθω ότι υπήρξαν ήδη πολλές υπέροχες ταινίες του Batman και η δική μου θα μπορούσε να είναι αρκετά διαφορετική από αυτές που έχουν κυκλοφορήσει.

Όπως όλα δείχνουν η Warner Bros. έδωσε την ελευθερία στον Matt Reeves να προσεγγίσει την ταινία όπως ήθελε εκείνος, χωρίς κάποιους περιορισμούς.

Είπα αυτό που ήθελα να κάνω, εκτιμώ ότι θέλετε να κάνω μια ταινία Batman, "αλλά δε θέλω απλά να κάνω μια ταινία Batman". Θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό και ανθρώπινο. Ακριβώς το ίδιο έκανα και στον Πλανήτη των Πιθήκων. Αυτές οι ταινίες ήταν απίστευτα προσωπικές για εμένα.

Έτσι, μετέφερα στην παραγωγή το τι ήθελα να κάνω και με μεγάλη μου χαρά το αποδέχτηκαν. Ήταν εντελώς ανοιχτοί στην πρότασή μου.

Σας αρέσει που το Batman θα είναι «διαφορετικό» από αυτά που έχουμε δει έως τώρα; Πείτε μας στα σχόλια!