Ο James McAvoy κάνει μία γενναιόδωρη κίνηση προς το εθνικό σύστημα υγείας του Ην.Β

Δωρίζει $340,000 για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού εν όψει της πανδημίας
30 Μαρτίου 2020 19:06
Ο James McAvoy κάνει μία γενναιόδωρη κίνηση προς το εθνικό σύστημα υγείας του Ην.Β

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του THR, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο James McAvoy προχώρησε σε δωρεά $340,000 στο εθνικό σύστημα υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού και την στήριξη της προσπάθειας που καταβάλλουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό σε αυτή τη δύσκολη μάχη που διεξάγεται ενάντια στον κορωνοϊό COVID-19.

Μάλιστα, με αυτόν τον τρόπο o διάσημος ηθοποιός δίνει δυναμική ώθηση σε μία καινούργια καμπάνια ενίσχυσης του παραπάνω σκοπού, το λεγόμενο “Masks for Heroes” που ξεκίνησε από κάποιους γιατρούς για να αγοραστούν μάσκες, γάντια, αναπνευστήρες κλπ., με το συνολικό ποσό να ανέρχεται πια στα $868,000, τρεις φορές πιο πάνω από τον αρχικό στόχο των $247,000.

Συγκεκριμένα, ο McAvoy τοποθετήθηκε πάνω στο ζήτημα δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες για γιατρούς και νοσηλευτές που πρέπει να αγοράσουν μόνοι τους τον απαραίτητο εξοπλισμό μέσω ίντερνετ ή μαγαζιών DIY καθώς και άλλα προϊόντα που δεν επαρκούν. Κάτι τέτοιο όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο τους ίδιους να μολυνθούν από τον COVID-19 αλλά να μπουν σε υψηλότερο ρίσκο να τον μεταδώσουν και σε άλλους ασθενείς ή ακόμη και στις δικές τους οικογένειες. Η κατάσταση είναι άκρως επείγουσα και ο χρόνος πολύτιμος. Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους στο εθνικό σύστημα υγείας για όσα έχετε κάνει για ‘μένα σε όλη μου τη ζωή! Ήσασταν εκεί από τη μέρα που γεννήθηκα. Με σώσατε στο παρελθόν και ποιος ξέρει, μπορεί να με σώσετε ξανά στο μέλλον. Και είμαι πολύ χαρούμενος που προσπαθούμε να μαζέψουμε μερικά χρήματα για να συνδράμουμε ώστε να συνεχίσετε να προχωράτε μπροστά στη ζωή σας!».