Χρυσές Σφαίρες 2020: Ο προάγγελος των Όσκαρ μίλησε!

Ποιές ταινίες παίρνουν έξτρα προβάδισμα για την 92η Τελετή της Ακαδημίας;
06 Ιανουαρίου 2020 08:00
Χρυσές Σφαίρες 2020: Ο προάγγελος των Όσκαρ μίλησε!

Ο επί πέντε φορές παρουσιαστής των Χρυσών Σφαιρών, Ricky Gervais χειμαρρώδης όπως πάντα, ως οικοδεσπότης και στην 77η τελετή φρόντισε να υποδεχτεί τους καλεσμένους του με τον δικό του αντισυμβατικό τρόπο, διευκρινίζοντας παράλληλα: «Ας ξεκινήσουμε με ένα χτύπημα! Ας γελάσουμε λίγο εις βάρος σας, ε;!», δείχνοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή του να σχολιάσει με βιτριολικό του χιούμορ τις συμμετοχές και τα τεκταινόμενα της βραδιάς.

Βέβαια, υπήρξαν και κάποιοι όπως ο Tom Hanks που μάλλον δυσανασχέτησαν σε κάποια φάση με τον μονόλογο του Gervais, ενώ δεν έλειψαν και ορισμένα αμήχανα βλέμματα στην αίθουσα.

Από τους μεγάλους νικητές της βραδιάς όσον αφορά τις ταινίες ξεχώρισαν για την Σκηνοθεσία αλλά και ως Kαλύτερη Δραματική Ταινία το 1917 του Sam Mendes, αφήνοντας πίσω του τον Ιρλανδό του Martin Scorsese, το Marriage Story του Noah Baumbach, ενώ το Joker του Todd Phillips διέπρεψε στις κατηγορίες Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής Επένδυσης και Ά Ανδρικού Ρόλου, με τον Joaquin Phoenix να παραλαμβάνει χαρούμενος το βραβείο του.

Σίγουρα, μέσα στους επινίκιους λόγους δεν πρέπει να παραληφθεί αυτός του Brad Pitt η ερμηνεία του οποίου στο Once Upon a Time in Hollywood του Quentin Tarantino απέσπασε Χρυσή Σφαίρα Β’ Ανδρικού, με το εν λόγω φιλμ να φεύγει με δύο επιπλέον βραβεία στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας - Κωμωδίας Ή Μιούζικαλ και Καλύτερου Σεναρίου.

Χρυσή Σφαίρα πήραν επίσης στην κατηγορία Α' Γυναικείου σε Δράμα η Renée Zellweger μέσω του Judy, η Laura Dern Β’ Γυναικείου μέσω του Marriage Story, ενώ σε εκείνη της Κωμωδίας ή Μιούζικαλ, στον Α’ Ανδρικό και στον Α’ Γυναικείο φιγούραραν τα ονόματα των Taron Egerton στο Rocketman και της Awkwafina στο The Farewell. Ως Καλύτερο Original Τραγούδι κρίθηκε το “(I’m Gonna) Love Me Again” στο Rocketman, ενώ ως Κινούμενο Σχέδιο το Missing Link.

To Parasite του Bong Joon-ho αναδείχθηκε ως η Καλύτερη Ξενόγλωσση ταινία κάτι που οπωσδήποτε του δίνει και άλλη ώθηση στην κούρσα των Όσκαρ.