Ο J.J. Abrams απαντάει στους επικριτές του νέου Star Wars

Δείτε όσα δήλωσε σχετικά με τους fans και το Last Jedi
23 Δεκεμβρίου 2019 19:16
Ο J.J. Abrams απαντάει στους επικριτές του νέου Star Wars

Το Star Wars: The Rise of Skywalker πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στις ελληνικές αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου, ενώ κυκλοφόρησε παγκοσμίως δύο ημέρες αργότερα. Με το φινάλε της νέας τριλογίας να αποτελεί πλέον παρελθόν, ο σκηνοθέτης της ταινίας, J.J. Abrams, μίλησε για τις μέτριες κριτικές που δέχτηκε το Episode IX.


Ακολουθούν spoilers για την ταινία, διαβάστε παρακάτω με επιφύλαξη.


Μιλώντας στο Vanity Fair, ο διάσημος σκηνοθέτης ρωτήθηκε αν όσοι είναι δυσαρεστημένοι με το φινάλε «δεν κατάλαβαν κάτι» και εκείνος απάντησε πως είτε είστε ικανοποιημένοι ή δυσαρεστημένοι με το φινάλε έχετε δίκιο.

Θα έλεγα πως έχουν δίκιο. Οι άνθρωποι όμως που αγαπούν το φινάλε περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο είναι επίσης σωστοί.

Στη συνέχεια του ζητήθηκε να σχολιάσει τις μικτές αντιδράσεις του κοινού:

Μου έκαναν την ίδια ερώτηση πριν επτά ώρες σε μια άλλη χώρα. Οπότε πως γίνεται ευχαριστήσεις τους πάντες; Σκεφτόμουν και έλεγα «Τι…;». Δε θέλω βέβαια να πω πως αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να κάνει κάποιος, αλλά υποθετικά πως θα μπορούσες να καταφέρεις κάτι τέτοιο; Ειδικά με το Star wars.

Ξέραμε ότι ξεκινώντας από αυτό, οποιαδήποτε απόφαση κάναμε, παραδείγματος χάρη σχεδιασμού, αφήγησης ή μουσικής θα ευχαριστούσε κάποιον και θα εξόργιζε κάποιον άλλον.

Ορισμένοι fans αμφισβήτησαν το Star Wars: The Rise of Skywalker και θεώρησαν πως «ακύρωσε» το The Last Jedi του Rian Johnson, διότι στο episode VIII αποκαλύφθηκε πως οι γονείς της Rey είναι «nobodies», ωστόσο στο μεγάλο φινάλε μαθαίνουμε πως ο παππούς της είναι ο αυτοκράτορας Palpatine.

Ο Abrams αρνείται τα παραπάνω και απάντησε:

Θα ήταν μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα απάντηση αν υπήρχαν συγκρούσεις. Η αλήθεια είναι πως όταν δημιουργούσα το The Force Awakens ήμουν ευγνώμων που σκηνοθέτης -αλλά και σεναριογράφος- στο επόμενο ήταν ο Rian Johnson.

Δεν περίμενα να επιστρέψω για το Rise of Skywalker, ήταν διασκεδαστικό να δω τι είχε γίνει στο The Last Jedi, αλλά και που απάντησα σε αυτό με το φινάλε.

Στη συνέχεια ο J.J. Abrams συνέχισε να επαινεί το The Last Jedi, καλώντας το «ένα όμορφο πράγμα» και σημειώνοντας πως ο Johnson ενήργησε ως σύμβουλος στο Rise of Skywalker.

Είχαμε συζητήσεις με τον Rian στην αρχή. Δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια συνεργασία. Βλέποντας τι είχε κάνει ο Johnson μας έδωσε ευκαιρίες που δεν υπήρχαν, γιατί έκανε διάφορες επιλογές που δε θα είχε κάνει κανένας άλλος.

Έμοιαζε κάπως σαν δώρο, αν και βέβαια υπήρχαν και οι διάφορες προκλήσεις προς κάθε κατεύθυνση. Υπήρχε όμως μια αλχημεία λόγω των πράξεων που έκανε.