Στο ‘Escape from Pretoria’ αναβιώνει το χρονικό μίας ιστορικής απόδρασης (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τους Daniel Radcliffe και Daniel Webber να διακινδυνεύουν τα πάντα
12 Δεκεμβρίου 2019 07:41
Στο ‘Escape from Pretoria’ αναβιώνει το χρονικό μίας ιστορικής απόδρασης (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυκλοφόρησε επίσημο trailer για το επερχόμενο πολιτικό θρίλερ-βιογραφικό δράμα Escape from Pretoria για το οποίο στην καρέκλα της σκηνοθεσίας κάθεται ο Francis Annan υπογράφοντας και το σενάριο, με τους Daniel Radcliffe, Daniel Webber και τον Ian Hart να ερμηνεύουν κεντρικό ρόλο εδώ.

Το έργο εμπνέεται από την αληθινή ιστορία δύο πολιτικών κρατουμένων, αντλώντας υλικό από το βιβλίο Inside Out: Escape from Pretoria Prison” του ενός από αυτούς, του Tim Jenkin. Η πλοκή εκτυλίσσεται χρονικά εν έτει 1979, όταν ακόμη κυριαρχούσε το καθεστώς του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική. Εκεί οι Tim Jenkin (Radcliffe) και Stephen Lee (Webber), δύο λευκοί μπαίνουν στη φυλακή επειδή θεωρούνται υποστηρικτές παράνομων οργανώσεων, και ειδικότερα του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου.  Κάποια μέρα λοιπόν, παίρνουν την απόφαση να ετοιμάσουν την απόδρασή τους από το ‘Robben Island’, ένα τεράστιο ρίσκο που όμως θα τους δικαιώσει.

Το cast συμπληρώνουν επιπλέον οι: Nathan Page, Stephen Hunter, Mark Leonard Winter, Jeanette Cronin και ο David Wilson.

Το Escape from Pretoria αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 6 Μαρτίου του 2020. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: