Cats: Το κλασικό μιούζικαλ ζωντανεύει μέσα από μία υποβλητική κινηματογραφική εκδοχή (ΒΙΝΤΕΟ)

Και μετακομίζει πια από το Broadway στην μεγάλη οθόνη
21 Νοεμβρίου 2019 07:13
Cats: Το κλασικό μιούζικαλ ζωντανεύει μέσα από μία υποβλητική κινηματογραφική εκδοχή (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυκλοφόρησε επίσημο trailer για την κινηματογραφική διασκευή του κλασικού μιούζικαλ Cats του Andrew Lloyd Webber (βασισμένο αντίστοιχα στην ποιητική συλλογή του T.S. Eliot, Old Possum's Books of Practical Cats του 1939), όπου την σκηνοθετική κλακέτα εν προκειμένω κρατάει ο Tom Hooper (The King's Speech, Les Misérables) ενώ το σενάριο θα επιμεληθεί ο Lee Hall (Billy Elliot).

Η ιστορία του παραπάνω περίφημου θεατρικού έργου που αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα project της σκηνής του Broadway από το 1997 ως το 2006, αφορά μία ομάδα από γάτες που αποκαλείται ως «Jellicles». Την νύχτα μαζεύονται όλες τους σε έναν σκουπιδότοπο για να παίξουν και να διοργανώσουν τον καθιερωμένο τους ετήσιο χορό που λέγεται “the Jellicle choice” ώστε να αποφανθούν για το ποια γάτα θα ταξιδέψει στο Heaviside Layer για να αναγεννηθεί και να ξεκινήσει μία νέα ζωή. Το όνομα αυτού που θα επιλεγεί γίνεται γνωστό το ξημέρωμα. Μέχρι να φτάσει εκείνη η στιγμή οι αδέσποτες γάτες αφηγούνται περιπέτειες για τους πιο τρανούς τους προγόνους, μέσα σε ένα ξέφρενο κλίμα διασκέδασης και ευθυμίας.

Στο project αυτό έχουν επιστρατευτεί πολύ γνωστά ονόματα της υποκριτικής και της μουσικής, όπως οι: Ian McKellen (Lord of the Rings trilogy, X-Men movies), Idris Elba (Luther, Beasts of No Nation, The Wire), Jennifer Hudson, Rebel Wilson, James Corden, Taylor Swift, Judi Dench, Jason Derulo, Jennifer Hudson, και η Francesca Hayward.

Πίσω από την παραγωγή βρίσκονται η Working Title Films,η Monumental Pictures και η The Really Useful Group.

Το Cats αναμένεται να διανεμηθεί στις Η.Π.Α. από την Universal Pictures στις 20 Δεκεμβρίου του 2019. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: