Atlantics: Το φετινό Μέγα Βραβείο της Επιτροπής των Καννών βάζει πλώρη για τα Όσκαρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Και καταφτάνει στο Netflix αυτόν τον Νοέμβριο
09 Οκτωβρίου 2019 11:06
Atlantics: Το φετινό Μέγα Βραβείο της Επιτροπής των Καννών βάζει πλώρη για τα Όσκαρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Netflix έθεσε σε κυκλοφορία επίσημο trailer για το υπερφυσικό-ρομαντικό δράμα Atlantics της Mati Diop το οποίο φέτος απέσπασε το Μέγα Βραβείο της επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών και είναι η επίσημη πρόταση συμμετοχής της Σενεγάλης για την  κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στην επερχόμενη 92η Τελετή των Όσκαρ.

Η όλη πλοκή εκτυλίσσεται στα προάστια του Dakar, εκεί έχει ανεγερθεί ένα τεράστιο πολυτελές κτίριο, για το οποίο οι εργάτες που επί μήνες δούλευαν σκληρά για το χτίσιμό του δεν έχουν πληρωθεί καθόλου μέχρι τώρα. Ένα βράδυ εγκαταλείπουν το πόστο τους και αποφασίζουν να φύγουν μέσω θαλάσσης από την χώρα τους σε αναζήτηση καλύτερης τύχης. Μεταξύ αυτών, είναι και ο ‘Souleiman’ (Ibrahima Traoré) ο οποίος είναι ερωτευμένος με ένα 17χρονο κορίτσι, την ‘Ada’ (Mame Bineta Sane). Όμως η κοπέλα είναι λογοδοσμένη με άλλον. Έπειτα από μερικές μέρες μία φωτιά ξεσπάει και ο γάμος της ‘Ada’ καταστρέφεται ενώ ένας ανεξήγητος πυρετός αρχίζει να εξαπλώνεται στην πόλη αφότου ο ήρωας επιστρέφει στην γενέτειρά του παρά το ότι είχε θεωρηθεί νεκρός.

Παίζουν ακόμη οι: Amadou Mbow, Nicole Sougou, Aminata Kane, Mariama Gassama και η Coumba Dieng.

Το Atlantics αναμένεται να διανεμηθεί σε επιλεγμένες αίθουσες των Η.Π.Α. στις 15 Νοεμβρίου του 2019, και από τις 29 Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμη και στο Netflix. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: