The Last Voyage of the Demeter: Ο André Øvredal ίσως σκηνοθετήσει ταινία για τον Κόμη Δράκουλα

Και εμπνεόμενος από το βιβλίο του Bram Stoker, θα μας ταξιδέψει στα Καρπάθια Όρη
04 Οκτωβρίου 2019 19:17
The Last Voyage of the Demeter: Ο André Øvredal ίσως σκηνοθετήσει ταινία για τον Κόμη Δράκουλα

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Coming Soon, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο André Øvredal (Trollhunter, The Autopsy of Jane Doe), μετά το υπερφυσικό θρίλερ Scary Stories to Tell in the Dark, είναι σε συζητήσεις να σκηνοθετήσει το The Last Voyage of the Demeter, ένα καινούργιο φιλμ πάνω στον θρύλο του Κόμη Δράκουλα, σε παραγωγή της Amblin Partners.

Το εν λόγω κινηματογραφικό εγχείρημα αντλεί υλικό από το περίφημο μυθιστόρημα Dracula (1897) του Bram Stoker, με σημείο αναφοράς το πλοίο «Demeter» το οποίο υποτίθεται ότι μετέφερε το φέρετρο του Κόμη Δράκουλα από την Τρανσυλβανία στο Λονδίνο, με το καράβι αυτό να φτάνει στον προορισμό του χωρίς κανένα επιβάτη ζωντανό.

Την προσαρμογή του σεναρίου είχε αναλάβει αρχικά, το 2002 ο Bragi Schut (Season of the Witch), φιλοδοξώντας να διαμορφώσει κατάλληλα το κουβάρι της υπόθεσης ώστε να μεταφέρει στο πανί της μεγάλης οθόνης την φρικιαστική εκείνη θαλασσινή περιπλάνηση κατά την οποία όλα τα μέλη του πληρώματος έπεσαν θύματα μίας ανελέητης σφαγής από τον πιο παλιό και τρομερό βρικόλακα.

Καθήκοντα παραγωγού για το The Last Voyage of the Demeter επωμίζονται οι Bradley Fischer, Mike Medavoy και ο Arnold Messer.