Στο ‘Mr Jones’ ο James Norton γίνεται ο μάχιμος δημοσιογράφος Gareth Jones (ΒΙΝΤΕΟ)

Και θα καταδείξει την φρίκη που βίωσε ο ουκρανικός λαός υπό το σταλινικό καθεστώς
30 Σεπτεμβρίου 2019 08:57
Στο ‘Mr Jones’ ο James Norton γίνεται ο μάχιμος δημοσιογράφος Gareth Jones (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυκλοφόρησε επίσημο trailer για το επερχόμενο ιστορικό δράμα εποχής Mr Jones την σκηνοθεσία του οποίου υπογράφει η Agnieszka Holland (The Wire, House Of Cards, The Secret Garden), με τον James Norton (Happy Valley, War & Peace, McMafia) και την Vanessa Kirby (The Crown, Hobbs & Shaw) να ηγούνται του cast εν προκειμένω.

Το έργο αυτό μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη την αληθινή ιστορία του Ουαλού δημοσιογράφου Gareth Jones (Norton) ο οποίος έφερε στο φως στοιχεία για την γενοκτονία του Stalin στην Ουκρανία η οποία στοίχιζε την ζωή σχεδόν 10 εκατομμυρίων ανθρώπων. Η πλοκή εκτυλίσσεται εν έτει 1933 όταν ο παραπάνω ρεπόρτερ όντας ο πρώτος ξένος δημοσιογράφος που συνάντησε τον Hitler, και έχοντας φτάσει ήδη στα αυτιά του ψίθυροι από κυβερνητικούς παράγοντες για λιμό στην Ουκρανία,  πλέον σκοπεύει να ταξιδέψει κρυφά μέχρι τη Μόσχα για να πάρει συνέντευξη με τον Stalin. Αποφασισμένος να καταγράψει τα γεγονότα γύρω από τον αργό και βασανιστικό θάνατο που έχει επιβληθεί σε πλήθος κόσμου θα βρει τεράστια εμπόδια στο διάβα του μέχρι συγκεντρώσει όσα χρειάζεται για να δημοσιεύσει το άρθρο του στο Λονδίνο, και να αποκαλύψει την φρίκη που αντίκρισε. Ωστόσο, κάποιοι θα τον κατηγορήσουν σκόπιμα ως ψεύτη επιδιώκοντας να αποκρύψουν ό,τι υλικό συνέλεξε. Με τον απολογισμό των νεκρών να αυξάνεται, ο ήρωας καλείται να παλέψει σκληρά για την αλήθεια, και με κάθε τρόπο.

Το Mr Jones αναμένεται να κάνει παγκόσμιο άνοιγμα στο φετινό BFI London Film Festival στις 6 Οκτωβρίου του 2019. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: