Στο ‘The Council’ του Netflix ο Will Smith θα γίνει ένας από τους πιο μεγάλους μαφιόζους

Και ο θρύλος του “Mr. Untouchable” αναβιώνει
26 Σεπτεμβρίου 2019 07:24
Στο ‘The Council’ του Netflix ο Will Smith θα γίνει ένας από τους πιο μεγάλους μαφιόζους

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Coming Soon κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο δις υποψήφιος για Όσκαρ, Will Smith (The Pursuit of Happyness, Ali) υπέγραψε με το Netflix για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο βιογραφικό αστυνομικό δράμα εποχής The Council.

Το εν λόγω έργο θα βασιστεί στην ζωή του Nicky Barnes, του πιο φοβερού μαφιόζου στο Harlem, γνωστού και ως “Mr. Untouchable” (Κύριος Άθικτος). Το σενάριο του φιλμ θα επιμεληθεί ο Peter Landesman (Concussion).

Η πλοκή λοιπόν εστιάζει σε ένα από το μεγαλύτερα κεφάλια του υποκόσμου κατά την δεκαετία του 1970 στο Harlem. Ο ίδιος διοικούσε ένα σκληροπυρηνικό συνδικάτο του οργανωμένου εγκλήματος. Ενεργούσε με πιο ριζοσπαστικούς τρόπους υπέρ της αφροαμερικανικής κοινότητας συνεχίζοντας τις συναλλαγές του με το εμπόριο ναρκωτικών και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Ο Barnes είχε συνεργαστεί αρχικά με την ιταλική μαφία ώστε να εδραιώσει την δική του συμμορία και καρτέλ διακίνησης ηρωίνης κάτι που αργότερα οδήγησε στην σύλληψή του το 1978. Ύστερα από αυτό το γεγονός έγινε μυστικός πληροφοριοδότης ομοσπονδιακών πρακτόρων μπαίνοντας σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων μέχρι τον θάνατό του το 2012, και αποκαλύπτοντας στοιχεία για τις περιπτώσεις διαφθοράς από επιφανείς παράγοντες του τοπικού συμβουλίου.

Ο Will Smith πέραν του ότι θα παίξει, θα λειτουργήσει εδώ και ως παραγωγός μαζί με τον James Lassiter και την εταιρεία τους, Overbrook Entertainment. Στις διαδικασίες αυτές συμμετέχουν επιπλέον ο Matt Jackson της Jackson Pictures και ο Jason Essex της Anonymous Nobodies.

Προς το παρόν δεν έχει επιστρατευτεί ακόμη σκηνοθέτης για το The Council.