Just Mercy trailer | Ο Michael B. Jordan γίνεται ο κοινωνικός ακτιβιστής, ανθρωπιστής Bryan Stevenson

Και πρωταγωνιστεί σε ένα δυνατό δράμα περιόδου με πλήθος γνωστών ονομάτων της υποκριτικής
04 Σεπτεμβρίου 2019 11:52
Just Mercy trailer | Ο Michael B. Jordan γίνεται ο κοινωνικός ακτιβιστής, ανθρωπιστής Bryan Stevenson

Κυκλοφόρησε επίσημο trailer για το επερχόμενο βιογραφικό-δικαστικό δράμα εποχής Just Mercy του σκηνοθέτη Destin Daniel Cretton (Short Term 12, The Glass Castle) ο οποίος επιμελήθηκε και το σενάριο μαζί με τον Andrew Lanham, και με σταρ τον Michael B. Jordan (Black Panther, Creed II).

Σε κεντρικούς ρόλους βλέπουμε εδώ επιπλέον, την βραβευμένη από την Ακαδημία, Brie Larson (Room) και τον νικητή Χρυσής Σφαίρας, Jamie Foxx (Ray, Django Unchained, Baby Driver) και τον O’ Shea Jackson Jr. (Straight Outta Compton).

Η όλη πλοκή εμπνέεται από το αντίστοιχο βιβλίο και την ζωή του Bryan Stevenson, συγγραφέα, κοινωνικού ακτιβιστή και δικηγόρου στον οποίο έχουν απονεμηθεί πολλά βραβεία για την αξιόλογη προσφορά του και δραστηριοποίησή του στο πεδίο των νομικών μεταρρυθμίσεων για θέματα νεανικής παραβατικότητας και επανένταξης αλλά και για ζητήματα υποστήριξης ευαίσθητων μειονοτήτων και ομάδων.

Έτσι, το εν λόγω φιλμ εστιάζει στο σύνολο του έργου του Stevenson (Jordan), του διεθνώς αναγνωρισμένου συνηγόρου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς μας αφηγείται πόσο καθοριστική υπήρξε για εκείνον μία συγκεκριμένη υπόθεση που ανέλαβε, αυτήν του Walter McMillian (Foxx) που ήταν αντιμέτωπος με την θανατική ποινή. Ο άνδρας αυτός κατηγορούνταν για την δολοφονία μίας 18χρονης κοπέλας, παρά το ότι η πλειονότητα των αποδείξεων έγειρε υπέρ της αθωότητάς του και παρά το ότι η μόνη μαρτυρία που υπήρχε εναντίον του ήταν αυτήν ενός κακοποιού που είχε την πρόθεση να πει ψέματα για να τον ενοχοποιήσει.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός και μία σπάνια ιστορία δικαίωσης στην καριέρα του παραπάνω προσώπου, κάτι που έφερε και πάλι στο φως το ζήτημα της ορθής ερμηνείας του Νόμου. Ανάμεσα σε άλλα, αναδείχθηκε και η αναγκαιότητα για αλλαγές σε ένα δικαστικό σύστημα που πολλές φορές στεκόταν αδικαιολόγητα αυστηρό και αμείλικτο απέναντι σε άτομα φτωχά, ενώ έδειχνε να τείνει περισσότερο προς την καταστολή του εγκλήματος παρά στον έλεγχο και τον σωστό σωφρονισμό του κατηγορουμένου.

Το cast συμπληρώνουν οι: Rob Morgan, Tim Blake Nelson, και ο Rafe Spall.

Το Just Mercy αναμένεται να κάνει παγκόσμιο άνοιγμα στο φετινό Φεστιβάλ του Τορόντο στις 6 Σεπτεμβρίου του 2019, ενώ θα διανεμηθεί από την Warner Bros. Pictures σε επιλεγμένες αίθουσες των Η.Π.Α. στις 25 Δεκεμβρίου του 2019. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: