Motherless Brooklyn (φωτο) |Ο Edward Norton σκηνοθετεί ένα ατμοσφαιρικό φιλμ μυστηρίου

Και συμπρωταγωνιστεί με τους Bruce Willis και Gugu Mbatha-Raw
22 Αυγούστου 2019 08:10
Motherless Brooklyn (φωτο) |Ο Edward Norton σκηνοθετεί ένα ατμοσφαιρικό φιλμ μυστηρίου

Κυκλοφόρησε επίσημο φωτογραφικό υλικό από το επερχόμενο noir δράμα εποχής Motherless Brooklyn, με τον Edward Norton να κάθεται και πάλι στην καρέκλα του σκηνοθέτη έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια, παίζοντας μαζί με τον Bruce Willis και την Gugu Mbatha-Raw.

Το εν λόγω έργο θα αποτελέσει κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Jonathan Lethem που εκδόθηκε το 1999. Ο Norton όμως επέλεξε τα γεγονότα του φιλμ αντί να εκτυλίσσονται την δεκαετία του ’90 να λαμβάνουν χώρα γύρω στο ’50 στην Νέα Υόρκη. Κεντρικό πρόσωπο συνιστά ο ιδιωτικός ντεντέκτιβ ‘Lionel Essrog’ (Norton) ο οποίος προσπαθεί να διαχειριστεί τα φωνητικά και κινητικά τικ που έχει λόγω του Συνδρόμου Tourette, ενώ ταυτόχρονα ερευνά μία πολύ δύσκολη υπόθεση, τον φόνο του μέντορά του, ‘Frank Minna’ (Willis). Ο Norton συγκεκριμένα υποστηρίζει για τον ρόλο που θα ερμηνεύσει:

«Νομίζω ότι υπάρχουν ορισμένοι χαρακτήρες που ριζώνουν μέσα σου σχεδόν από την πρώτη στιγμή. Έτσι και εδώ πρόκειται για έναν ήρωα που θα είναι μοναδικός. Κατά κάποιον τρόπο θα σας αιχμαλωτίσει και ύστερα θα σας μεταφέρει σε έναν κόσμο που διευρύνεται συνεχώς…».

Από την άλλη, η Gugu Mbatha-Raw υποδύεται την ‘Laura Rose’, μία αινιγματική μορφή, όπως τονίζεται και σε συναφές δημοσίευμα του Empire, όπου ο δημιουργός της ταινίας δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Είναι μία μυστηριώδης φιγούρα. Μία γοητευτική γυναίκα, για την οποία ο ‘Essrog’ γνωρίζει ότι είναι στο επίκεντρο των πραγμάτων, αλλά δεν ξέρει γιατί. Όπως και το ερωτηματικό που την περιβάλλει και πόσο βαθιά εμπλέκεται σε ό,τι συμβαίνει. Αυτό είναι και το μυστήριο που τον προσελκύει».

Το cast συμπληρώνουν οι: Willem Dafoe, Alec Baldwin, Leslie Mann, Bobby Cannavale, Fisher Stevens, και η Cherry Jones.

Το Motherless Brooklyn αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 29 Νοεμβρίου του 2019.