Το IT: Chapter 2 θα είναι η πρώτη horror ταινία με αντιγηραντικό CGI

Νέες πτυχές της ταινίας αποκαλύπτει ο Andy Muschietti
04 Αυγούστου 2019 13:12
Το IT: Chapter 2 θα είναι η πρώτη horror ταινία με αντιγηραντικό CGI

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μόδα η χρήση de-aging τεχνολογίας σε ηθοποιούς με σκοπό να δείχνουν νεαρότεροι για τις ανάγκες του εκάστοτε ρόλου, με πρόσφατα παραδείγματα αυτά των Kurt Russell (Guardians of the Galaxy Vol.2), Robert Downey Jr. (Captain America: Civil War), Michael Douglas (Ant-Man) και Robert De Niro (The Irishman). 

Ωστόσο, μέχρι σήμερα η αντιγηραντική CGI τεχνολογία δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε ταινία τρόμου και αυτό πρόκειται να αλλάξει. Το IT: Chapter 2 θα είναι η πρώτη horror ταινία που θα εκμεταλλευτεί αυτή τη τεχνολογία για τον πιο παράξενο λόγο κιόλας.

Επειδή το νεαρό cast, τουλάχιστον κάποιοι από αυτοί, μεγάλωσαν απότομα στην εφηβεία έπρεπε να τους κάνουν να μοιάζουν πιο παιδιά στο sequel. O σκηνοθέτης του φιλμ, Andy Muschietti, εξηγεί:

Τελικά, είναι καλύτερο να το γυρίζεις δύο χρόνια μετά παρά πέντε χρόνια μετά. Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια μεγάλωσαν αρκετά. Όχι όλοι. Η Sophia δείχνει όπως ήταν. Ο Jaeden επίσης το ίδιο. Ο Finn μεγάλωσε αρκετά και ψήλωσε. Από την αρχή, όμως, ξέραμε ότι αυτό θα ήταν μέρος του budget και πως τα εφέ θα έπρεπε να το αντιμετωπίσουν.

Επομένως, θα κάνουμε de-aging στα παιδιά."

Να θυμίσουμε πως το νεαρό cast απαρτίζεται από τους: Jaeden Martell ως Bill, Wyatt Oleff ως Stanley, Jack Dylan Grazer ως Eddie, Finn Wolfhard ως Richie, Sophia Lillis ως Beverly, Chosen Jacobs ως Mike, και Jeremy Ray Taylor ως Ben.

Το IT: Chapter 2 θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 5 Σεπτεμβρίου.