Η τριλογία του "Moon" θα ολοκληρωθεί με μια action road ταινία

Σε αποκαλύψεις ο σκηνοθέτης Duncan Jones
14 Ιουλίου 2019 13:23
Η τριλογία του "Moon" θα ολοκληρωθεί με μια action road ταινία

Το Moon του 2009 αποτελεί ένα από τα υποτιμημένα διαμάντια του sci-fi genre εκεί έξω με μια εκπληκτική μοναχική ατμόσφαιρα, ένα επικό διαστημικό soundtrack δια χειρός Clint Mansell που "μένει" και μια αξιοσημείωτη ερμηνεία από τον βραβευμένο με Όσκαρ, Sam Rockwell. Ο σκηνοθέτης της, Duncan Jones (γιος του αείμνηστου David Bowie), κυκλοφόρησε ένα άτυπο sequel ονόματι MUTE στο Netflix με πρωταγωνιστές τους Alexander Skarsgard, Paul Rudd και Justin Therouxx, το οποίο δεν έτυχε και την καλύτερη αποδοχή από κοινό και κριτικούς. 

Ωστόσο, συνυπάρχει στο ίδιο σύμπαν με το Moon καθώς ο χαρακτήρας του Rockwell ονόματι Sam Bell εμφανίζεται σε ένα ξαφνικό cameo, συνδέοντας έτσι τα δύο φιλμ. Ο Jones όμως αποκάλυψε τα πλάνα του για να ολοκληρώσει αυτό το αφηγηματικό τόξο. 

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Polygon αποκάλυψε τα σχέδιά του για μια τρίτη ταινία, ενόψει της επανακυκλοφορίας του φιλμ σε 4Κ Blu-Ray στο πλαίσιο της 10ης επετείου του Moon.

Συγκεκριμένα είπε πως έχει ήδη γράψει εδώ και καιρό το σενάριο της τρίτης ταινίας στο σύμπαν του Moon.

Θέλει μάλιστα να το μεταφέρει σε κόμικ ώστε να έχει ένα στήριγμα στο ζήτημα χρηματοδότησής μιας μελλοντικής κινηματογραφικής παραγωγής. 

Απάντησε και στο τι είδους ταινία θα είναι το κλείσιμο της τριλογίας του "Moon":

Θεωρώ πως είναι εντελώς διαφορετικά είδη παρόλο που όλα συγκατοικούν στη σφαίρα του sci-fi. Το Moon θα έλεγα πως είναι ένα ανθρώπινο δράμα, ενώ το Mute ένα noir θρίλερ. Το τρίτο φιλμ θα είναι κατά βάση μια action road ταινία. Θα είναι τρεις διαφορετικές οντότηες αλλά ταυτόχρονα η επιστημονική φαντασία και οι παρόμοιες θεματολογίες που θίγουν θα είναι οι συνδετικοί κρίκοι. Θα έλεγα πως είναι μια ευρωπαϊκού τύπου ανθολογία στο στυλ των Τριών Χρωμάτων του Κισλόφσκι. 

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε με ποιον τρόπο θα κλείσει το σύμπαν του "Moon" με μια τριλογία αλά Mad Max: Fury Road όπως αφήνει να εννοηθεί ο σκηνοθέτης. Θα πρέπει όμως να ξεπεράσει αρκετά εμπόδια, όπως αυτό της χρηματοδότησης σε ένα αρκετά αφιλόξενο Χόλιγουντ για τέτοιες παραγωγές -ιδιαίτερα μετά την εμπορική αποτυχία του κατά τα άλλα αριστουργηματικού Blade Runner 2049.