Πέθανε ο ηθοποιός του "Do the Right Thing", Paul Benjamin

Σε ηλικία 81 ετών
07 Ιουλίου 2019 12:31
Πέθανε ο ηθοποιός του "Do the Right Thing", Paul Benjamin

Η ηθοποιός Paul Benjamin, γνωστός για το πέρασμά του στην εμβληματική ταινία "Do The Right Thing" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο είχε πραγματοποιήσει πλάι στους Dustin Hoffman και Jon Voight στο Midnight Cowboy του 1969, η οποία απέσπασε 7 υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Το 1972 πρωταγωνίστησε μαζί με τους Anthony Quinn, Yaphet Kotto και Anthony Franciosa στο Across 110th Street. Έχοντας χτίσει ένα γερό βιογραφικό, ο Paul Benjamin έπαιξε στο πασίγνωστο Escape from Alcatraz του 1979 δίπλα στον θρυλικό Clint Eastwood.

Έπρεπε να περάσει ακόμα μια δεκαετία ώστε το ταλέντο του να αναγνωρισθεί, καθώς ο Spike Lee τον επέλεξε για το cast του Do The Right Thing, μιας ταινίας που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση εκείνη την εποχή καθώς αφορούσε το ρατσιστικό κύμα στο Μπρούκλιν. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετέπειτα εμφανίστηκε σε διάσημες τηλεοπτικές σειρές όπως τα The Shield, Law & Order και ER

Την είδηση του χαμού του ανακοίνωσε ο σκηνοθέτης και συνεργάτης του Spike Lee, όπου μέσα από μια ανάρτηση στο Instagram είπε το δικό του αντίο:

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’m Sad To Write That The Great Actor PAUL BENJAMIN (Who Played ML, {Far Left} One Of The Cornermen Passed This Past Friday,2 Days Before The 30th Anniversary Of DO THE RIGHT THING. Rest In Paradise. Born 1/1/38. Died 6/28/19

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spike Lee (@officialspikelee) στις 2 Ιούλ, 2019 στις 10:15 πμ PDT

 

Tags: