Το ‘Gladiator 2’ θα τοποθετείται χρονικά περίπου 20-30 χρόνια μετά τα γεγονότα του αρχικού φιλμ

Με σημείο αναφοράς τον ενήλικο πια ‘Lucius’
17 Ιουνίου 2019 19:14
Το ‘Gladiator 2’ θα τοποθετείται χρονικά περίπου 20-30 χρόνια μετά τα γεγονότα του αρχικού φιλμ

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Movie Fone, η δράση του Gladiator 2 θα εκτυλίσσεται 20-30 χρόνια έπειτα από τα τεκταινόμενα του πρώτου ομώνυμου βραβευμένου με Όσκαρ, φιλμ του 2000, δηλαδή πολύ πιο μετά την μονομαχία του ‘Maximus’ (Russell Crowe) με τον ‘Commodus’ (Joaquin Phoenix) στο Κολοσσαίο.

Η επιβεβαίωση έρχεται και μέσω των παραγωγών Walter F. Parkes και Laurie MacDonald, οι οποίοι μιλώντας στο HeyUGuys διευκρίνισαν ότι το sequel είναι ήδη στα σκαριά, με τον Parkes να δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Πιάνει την ιστορία 30, ή και 25 έτη αργότερα. Δουλεύουμε μαζί με τον Ridley (Scott). Δεν θα το αγγίζαμε καν σαν project αν κατ’ οποιονδήποτε τρόπο δεν αισθανόμασταν ότι άξιζε να γίνει. Εργαζόμαστε επίσης με έναν υπέροχο σεναριογράφο, τον Peter Craig».

Με βάση και σχετική αναφορά του Deadline, το καινούργιο φιλμ  θα εστιάζει στον ‘Lucius’, τον ενήλικο πια γιο της ‘Lucilla’ (Connie Nielsen) και ανιψιό του εξουσιομανή αυτοκράτορα ‘Commodus’.

Προς το παρόν, δεν έχει γνωστοποιηθεί αν για τις ανάγκες του Gladiator 2 ο 31χρονος πλέον Spencer Treat Clark (Chilling Adventures of Sabrina, Glass, Agents of S.H.I.E.L.D) θα κληθεί να ερμηνεύσει ξανά την φιγούρα του ‘Lucius’ όπως είχε κάνει πολύ νεαρός ακόμη. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω χαρακτήρας όταν ήταν αγόρι θαύμαζε ως πρότυπο ανδρείας τον ‘Maximus’ που εν τέλει έπεσε ηρωικά και ήθελε να του μοιάσει σε γενναιότητα.