Από σήμερα η Disney κατέχει την Fox και επίσημα

Και εδραιώνεται ως ο γίγαντας της αγοράς
20 Μαρτίου 2019 12:25
Από σήμερα η Disney κατέχει την Fox και επίσημα

Έλειπαν και τα τυπικά της υπόθεσης ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία εξαγοράς της 21st Century Fox από τη Disney. Ένα χρόνο μετά τις πρώτες υπογραφές, έπεσαν σήμερα 20 Μαρτίου 2019 και οι τελευταίες, με τη Disney να εδραιώνεται ως ο γίγαντας της αγοράς της ψυχαγωγίας, σε μια συμφωνία που αγγίζει συνολικά τα $71.3 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Πλέον έχοντας υπό την στέγη της και τα περιουσιακά στοιχεία της Fox, η Disney ρίχνεται στη μάχη ενάντια στους streaming ανταγωνιστές της, όπως το Netflix, το Amazon και σύντομα την Apple, η οποία στις 25 Μαρτίου θα ανακοινώσει τη δική της streaming υπηρεσία. Εκτός του Disney Plus που θα λανσάρει μέχρι το τέλος του έτους, κατέχει και ένα 30% των μετοχών του Hulu

Πλέον, η Disney θα μπορέσει να φέρει τους X-Men στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, καθώς και τον εξαιρετικά δημοφιλή Deadpool, τους Fantastic Four και άλλους δεκάδες χαρακτήρες. Θα έχει επίσης υπό την επίβλεψή της franchises όπως τα Avatar, Aliens, Terminator, Die Hard, Planet of the Apes και το "Μόνος στο Σπίτι", κινούμενα σχέδια όπως οι Simpsons, Family Guy και το Ice Age, και σειρές όπως τα "24" και "The X-Files". 

Στη συμφωνία συμπεριλαμβάνεται η εξαγορά καναλιών όπως το FX, το National Geographic, και πάνω από 300 διεθνή τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένου του κολοσσού Sky στην Ευρώπη. 

Μετά την Marvel και τη Lucasfilm αυτή αποτελεί μια ακόμη τεράστια συμφωνία εξαγοράς ενός εν δυνάμει ανταγωνιστή της, που πραγματοποιεί η Disney.