Το Harry Potter θα γίνει reboot κάποια στιγμή λέει ο Daniel Radcliffe

Είναι θέμα χρόνου πιστεύει ο διάσημος ηθοποιός
14 Φεβρουαρίου 2019 14:42
Το Harry Potter θα γίνει reboot κάποια στιγμή λέει ο Daniel Radcliffe

Πρόκειται για ένα από τα διασημότερα franchises ψυχαγωγίας που υπήρξαν ποτέ, με ταινίες που ξεπερνούν σε εισπράξεις το $1.3 δις στο box office και τα βιβλία του έχουν πουλήσει πάνω από 500 εκ. αντίτυπα παγκοσμίως. Ο λόγος για το Harry Potter που αν και δημιούργησε η συγγραφέας J.K. Rowling, η Warner Bros. έκανε ευρέως γνωστό με την σειρά ταινιών του.

Παρά το τέλος του με το Harry Potter: The Deathly Hallows Part 2 το 2011, το σύμπαν του Harry Potter αναζωογονήθηκε με τις ταινίες των Fantastic Beasts. Αυτές μας πήγαν στο παρελθόν και πολλά χρόνια πριν τη γέννηση του Χάρι Πότερ, συστήνοντάς μάς σε πολλούς νέους χαρακτήρες και βάζοντάς μας στα ενδότερα του lore. Ωστόσο, με την μόδα και την λαίλαπα των reboots που συναντάμε στη βιομηχανία του σινεμά τα τελευταία χρόνια, το ερώτημα γεννάται και για τον λατρεμένο μάγο μικρών και μεγάλων. 

Ο ίδιος ο Χάρι Πότερ, Daniel Radcliffe, παραχώρησε μια συνέντευξη στο IGN όπου αναφέρθηκε στην πιθανότητα ενός reboot του Harry Potter και οι σκέψεις του ήταν πολύ ενδιαφέρουσες, τόσο που θα συνταράξουν τους fans του σύμπαντος:

Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει κάποια άλλη βερσιόν του. Ξέρω ότι δεν είμαι ο τελευταίος Harry Potter που θα δω στην διάρκεια της ζωής μου...Νιώθω ότι υπάρχει ακόμη μια ιερότητα γύρω από τις ταινίες αυτή τη στιγμή, αλλά θα φύγει, η λάμψη θα φθαρεί κάποια στιγμή. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν θα τα κάνουν reboot και θα κάνουν τις ταινίες από την αρχή ή εάν θα κάνουν μια σειρά. Είμαι ενθουσιασμένος να δω τι θα γίνει. 

Η άποψη που παραθέτει ο διάσημος ηθοποιός βασίζεται στη λογική και είναι εντελώς ρεαλιστική η προσέγγιση πως οι ταινίες δεν θα έχουν για πάντα αυτή τη λάμψη γύρω τους και πώς κάποια στιγμή στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, ένας άλλος ηθοποιός θα υποδυθεί τον Χάρι, τον Ρον και την Ερμιόνη. 

Επίσης, το ενδεχόμενο ενός κινηματογραφικού reboot των Harry Potter να βρίσκεται ήδη στα σκαριά δεν αποκλείεται, ούτε αυτό της τηλεοπτικής μεταφοράς, ιδιαίτερα όταν το Amazon Studios θα ξοδέψει πάνω από €500 εκ. για την prequel σειρά του Lord of the Rings

Τα γεγονότα του Fantastic Beasts 2: The Crimes of Grindelwald έφεραν τριγμούς και δίχασαν τους fans και το γεγονός πως σίγουρα θα υπάρξει τουλάχιστον ένα ακόμη κεφάλαιο (Fantastic Beasts 3) δείχνει πως το σύμπαν θα αλλάξει με περισσότερους τρόπους. Ίσως όλα αυτά να οδηγούν στα όσα σκέφτεται ο Radcliffe. 

Μπορείτε να φανταστείτε να υποδύονται διαφορετικοί ηθοποιοί τους ήρωες που λατρεύτηκαν, πέραν από τους Radcliffe, Emma Watson και Rupert Grint;