Το IMDb λανσάρει την δική του δωρεάν video streaming υπηρεσία

Μπαίνει επιθετικά στον χώρο αλλά προς το παρόν μόνο για τις ΗΠΑ
13 Ιανουαρίου 2019 11:20
Το IMDb λανσάρει την δική του δωρεάν video streaming υπηρεσία

Ο σκληρός ανταγωνισμός των streaming υπηρεσιών συνεχίζεται σαν άλλος εξοπλιστικός αγώνας και ολοένα και περισσότεροι παίκτες προσπαθούν να μπουν στον χώρο. Ένας νέος παίκτης είναι το γνωστό site IMDb που πολλοί από εσάς θα γνωρίζετε ως τη βάση δεδομένων για ταινίες και σειρές. Υπό την ομπρέλα του Amazon, το IMDb λανσάρει την δική του δωρεάν streaming υπηρεσία, ονόματι Freedive, όπου οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συγκεκριμένες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές από την βάση δεδομένων του. 

Πρόσφατα, η πρώτη εταιρία που μπήκε στο παιχνίδι του δωρεάν video streaming ήταν το YouTube, το οποίο ανακοίνωσε πως θα προσφέρει δωρεάν περιεχόμενο, το οποίο θα υποστηρίζεται από τα έσοδα των διαφημίσεων. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του Freedive. 

Παρά τις..."πλάτες" της Amazon, το Freedive δεν θα στηρίζεται στη βιβλιοθήκη του Amazon Prime Video. Το περιεχόμενο του μέχρι στιγμής περιλαμβάνει σειρές όπως τα Heroes και Fringe, καθώς και ταινίες όπως τα Memento, The Last Samurai και Drive. Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες του προς το παρόν θα είναι διαθέσιμες μόνο στις ΗΠΑ.