Avengers: Endgame | Μην ανησυχείτε, τα trailers δεν θα κάνουν spoil ολόκληρη την ταινία!

Ο Kevin Feige έσπευσε να καθησυχάσει
08 Ιανουαρίου 2019 13:44
Avengers: Endgame | Μην ανησυχείτε, τα trailers δεν θα κάνουν spoil ολόκληρη την ταινία!

Μια μάστιγα της μοντέρνας βιομηχανίας του Χόλιγουντ που αποτελεί μαρκετίστικο κατάλοιπο είναι όταν η σωρεία από trailers που συνοδεύει μια ταινία -ειδικά αν αυτή είναι κάποιο blockbuster- τείνει να αποκαλύπτει περισσότερα για την πλοκή από όσο πρέπει. Τόσο, που σε περιπτώσεις το trailer έκανε spoil σημαντικές πτυχές της εκάστοτε ταινίες. Αυτό προσπαθεί να καταπολεμήσει η Marvel, έχοντας φυσικά και τις ανάλογες οικονομικές πλάτες, διότι μπορεί και παραπλανεί το κοινό της στα trailer, με σκηνές γυρισμένες αποκλειστικά για το προωθητικό υλικό.

Τρανό παράδειγμα αποτελούν τα trailers του Avengers: Infinity War, τα οποία περιείχαν σκηνές είτε αλλοιωμένες είτε ψευδής που δεν υπάρχουν στο τελικό προϊόν, όπως την ανάμειξη του Hulk στην τελική μάχη στη Wakanda. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση του άκρως αναμενόμενου Avengers: Endgame; Φαίνεται πως θα έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου των Marvel Studios. 

Ο Kevin Feige παρευρέθηκε στις Χρυσές Σφαίρες 2019 και επιβεβαίωσε το γεγονός πως τα trailers του Endgame δεν θα αποκαλύπτουν παραπάνω από τα πρώτα 20 λεπτά της ταινίας:

Θα έλεγα πως είναι αρκετά ακριβές αυτό, ναι. Νομίζω πως ήταν παρόμοια περίπτωση με πολλές από τις ταινίες μας, αλλά ειδικά με αυτή, ξέρεις το να μπορείς να δημιουργήσεις ενθουσιασμό χωρίς να αποκαλύπτεις κανένα από πολλά, πολλά μυστικά θα ήταν ιδανικό. Και νομίζω ότι η μάρκετινγκ ομάδα της Disney είναι η καλύτερη στον κόσμο και θα μπορέσουν να τα καταφέρουν. 

Ήδη το πρώτο trailer του Avengers 4 αποτέλεσε μια απτή απόδειξη των λεγόμενων του Feige καθώς παρά το γεγονός ότι διαρκεί πάνω από 2 λεπτά, δεν αποκάλυψε σχεδόν τίποτα για το τι πραγματικά συμβαίνει στην ταινία. 

To Avengers: Endgame θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 25 Απριλίου 2019.