Ο Kevin Spacey επιστρέφει: Το παράξενο βίντεο που δημοσίευσε και απαντά για όλα

Αναφερόμενος στις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης αλά Frank Underwood
26 Δεκεμβρίου 2018 11:27
Ο Kevin Spacey επιστρέφει: Το παράξενο βίντεο που δημοσίευσε και απαντά για όλα

Μια έκπληξη επιφύλασσε ο Kevin Spacey ανήμερα των Χριστουγέννων, με τον διάσημο ηθοποιό να επιστρέφει από την πλήρη αφάνεια. Με τον διφορούμενο τίτλο "Let me be Frank" ο δις βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός κάνει ένα λογοπαίγνιο (Επιτρέψτε μου να είμαι ειλικρινής), θέλοντας να δώσει απαντήσεις στις κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης που διώκεται, χρησιμοποιώντας τον χαρακτήρα του στο House of Cards, τον Frank Underwood. 

Στο παράξενο βίντεο ο Spacey μονολογεί σε στυλ Frank Underwood -χωρίς ωστόσο να αναφέρει πουθενά ποιον υποδύεται μιας και απολύθηκε από το Netflix στα τέλη του 2017- και μέσα από διάφορους υπαινιγμούς σπάει τη σιωπή του, δίνοντας απαντήσεις για όλα:

Ξέρω τι θέλετε. Σίγουρα ίσως προσπάθησαν να μας χωρίσουν. Όμως αυτό που έχουμε είναι πολύ πιο ισχυρό. Εξάλλου, έχουμε μοιραστεί τα πάντα εγώ και εσύ. Σου είπα τα βαθύτερα και σκοτεινότερα μυστικά μου. Σου έδειξα ακριβώς γιατί είναι ικανοί οι άνθρωποι. Σε σόκαρα με την ειλικρίνεια αλλά κυρίως σε προκάλεσα να σκεφτείς. Και εσύ με εμπιστεύθηκες παρόλο που ήξερες ότι δεν έπρεπε. 

 

Οπότε δεν τελειώσαμε παρά τα όσα λένε. Και εξάλλου ξέρω τι θέλετε... Με θέλετε πίσω." λέει ο Kevin Spacey ή και ο Frank Underwood ανάλογα πως το ερμηνεύετε και συνεχίζει:

Σαφώς θα μου προσάψουν ότι είμαι ασεβής και πως δεν παίζω με τους κανόνες, λες και έπαιζα ποτέ με κανενός τους κανόνες. Ποτέ δεν το έκανα. Και το λατρέψατε.... Όπως και να έχει παρά τα πρωτοσέλιδα, την κτηνωδία, τις σαχλαμάρες, την καταδίκη χωρίς δίκη... Παρότι και από τον ίδιο μου τον θάνατο, νιώθω απροσδόκητα καλά. Και η αυτοπεποίθησή μου μεγαλώνει μέρα με τη μέρα καθώς πολύ σύντομα θα μάθετε όλη την αλήθεια. Σταθείτε όμως ένα λεπτό....Τώρα που το σκέφτομαι...

Στην πραγματικότητα δεν με είδαμε ποτέ να πεθαίνω, σωστά; Τα συμπεράσματα μπορούν να γίνουν τόσο παραπληνητικά. Σας έλειψα; λέει στο βίντεο ο ηθοποιός φορώντας το εμβληματικό δαχτυλίδι του Underwood.

Το εάν αυτό είναι μια διαφημιστική καμπάνια επιστροφής του House of Cards κατά πάσα πιθανότητα δεν ισχύει, μιας και η τελευταία σεζόν προβλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο με τον ίδιο να πεθαίνει εκτός οθόνης. Το βίντεο αυτό δεν δημοσιεύθηκε τυχαία, αφού ο Spacey θα διωχθεί ποινικά για μια από τις -δεκάδες- κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης, στην προκειμένη εναντίον ενός 17χρονου εφήβου το 2016 σε ένα μπαρ στο Nuntucket της Μασαχουσέτης. Η κατηγορία σε βάρος του θα απαγγελθεί επίσημα στο δικαστήριο στις 7 Ιανουαρίου 2019. 

Ο Kevin Spacey ήταν από τους πρώτους αστέρες του Χόλιγουντ που διώχθηκαν, όταν το κίνημα #MeToo ξεκίνησε να παίρνει διαστάσεις, με την καριέρα του έκτοτε να καταρρέει. Μένει να δούμε τι άλλο επιφυλάσσει η υπόθεση του Spacey στο προσεχές μέλλον.