Stan Lee: Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της Marvel και των σούπερ ηρώων της

Ο θρυλικός δημιουργός των Spider-Man, X-Men και πολλών ακόμη
12 Νοεμβρίου 2018 18:53
Stan Lee: Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της Marvel και των σούπερ ηρώων της

Ο άνθρωπος πίσω από τη Marvel και αρκετούς από τους σούπερ ήρωες που απολαμβάνουμε μέσα από τις ταινίες της, δεν είναι πια μαζί μας. Ο θρυλικός συγγραφέας, εκδότης και συντάκτης των Marvel Comics, Stan Lee έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 95 ετών. 

Πρόκειται για τον άνθρωπο που συνδημιούργησε τους Spider-Man, X-Men, Thor, Iron Man, Black Panther, Hulk, Daredevil, The Fantastic Four και πολλούς ακόμη σούπερ ήρωες. Ξεκίνησε να εργάζεται στη βιομηχανία των comics το 1939 και από το 1961, μαζί με τους στενούς συνεργάτες του Jack Kirby και Steve Ditko, κατάφεραν να χτίσουν την αυτοκρατορία των comics που είναι γνωστή σήμερα η Marvel. 

Το 2009 η Walt Disney εξαγόρασε την Marvel Entertainment για το ποσό των $4 δισεκατομμυρίων. Έκτοτε οι ταινίες με πρωταγωνιστές χαρακτήρες όπως τους Avengers αποτελούν μερικές από τις πιο εμπορικά επιτυχημένες όλων των εποχών. Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τόσο με την όραση όσο και με το αναπνευστικό του. Το 2017 μάλιστα έχασε τη γυναίκα του σε ηλικία 69 ετών. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Stan Lee έχει εμφανιστεί σε όλες τις ταινίες του Marvel Cinematic Universe, έχοντας μάλιστα γυρίσει εκ των προτέρων όλα τα cameos του, στην δυσάρεστη περίπτωση όπου θα πέθαινε νωρίτερα. Σας αφήνουμε με ένα βίντεο που χρονολογεί όλα τα του τα cameo στο MCU.