Το Netflix πραγματοποιεί το όνειρο του Guillermo Del Toro με τον Πινόκιο

Ο δις βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης έρχεται στην κορυφαία streaming πλατφόρμα
22 Οκτωβρίου 2018 18:12
Το Netflix πραγματοποιεί το όνειρο του Guillermo Del Toro με τον Πινόκιο

Ο Guillermo Del Toro έχει έναν διακαή πόθο όλα αυτά τα χρόνια να σκηνοθετήσει την δική του βερσιόν του Pinocchio. Αυτό το όνειρο θα πραγματοποιήσει το Netflix καθώς ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον δις βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη του Shape of Water, για την παραγωγή της ταινίας του Pinocchio. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι μια stop motion ταινία κινουμένων σχεδίων (βλ. Isle of Dogs, Wallace and Grommit, Fantastic Mr. Fox) με έντονα μιούζικαλ στοιχεία και θα εξιστορεί το κλασικό παραμύθι του Πινόκιο στην Ιταλία του 1930. 

Έτσι, ο Del Toro παράλληλα ανακοινώνει τον ερχομό του στην κορυφαία streaming πλατφόρμα βάσει συνδρομητών, αλλά και το ότι σταματάει τις διακοπές του από τη σκηνοθεσία, που είχε ανακοινώσει όταν τελείωσε τα γυρίσματα για το Σχήμα του Νερού. Δεν είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που Netflix και Del Toro συνεργάζονται διότι αυτό έγινε με την δική του βραβευμένη με Emmy animated σειρά, το Trollhunters, που αποτελεί το πρώτο κεφάλαιο της τριλογίας της Dreamworks, "Tales of Arcadia". 

 Ο Del Toro μίλησε με ενθουσιώδη λόγια για τη νέα του επερχόμενη κινηματογραφική δουλειά λέγοντας:

Καμία άλλη μορφή τέχνης δεν επηρέασε τη ζωή και τη δουλειά μου περισσότερο από τα κινούμενα σχέδια και κανένας άλλος χαρακτήρας στην ιστορία δεν είχε αυτή την τόσο βαθιά προσωπική σύνδεση με μένα, όσο ο Πινόκιο. Στην δική μας ιστορία, ο Πινόκιο είναι μια αθώα ψυχή με έναν πατέρα που δεν νοιάζεται και χάνεται σε έναν κόσμο που ούτε ο ίδιος του δεν μπορεί να αντιληφθεί πλήρως. Ξεκινάει έτσι το μεγαλοπρεπές ταξίδι του που τον αφήνει με μια βαθιά κατανόηση του τι είναι ο πατέρας του και του κόσμου γύρω του. 

"Πάντα έλεγα ότι ήθελα να κάνω αυτή την ταινία" είπε συνεχίζοντας και ευχαρίστησε το Netflix που του δίνει την ευκαιρία να φέρει το όραμα του για την διάσημη μαριονέτα που μεταμορφώθηκε σε μικρό αγόρι. 

Καθήκοντα παραγωγής ανέλαβε η εταιρία του Del Toro, The Jim Henson Company και η ShadowMachine που ανέλαβε το κομμάτι του animation και έχει στο ρεζουμέ της το Bojack Horseman. Η παραγωγή του Pinocchio του Netflix αναμένεται να ξεκινήσει αυτόν τον χειμώνα, χωρίς να δίνεται κάποια ημερομηνία πρεμιέρας ακόμη.