Το San Sebastian Festival 2018 τιμά τον Danny DeVito με το βραβείο Donostia Award

Ο διάσημος ηθοποιός θα είναι το φετινό τιμώμενο πρόσωπο της 66ης διοργάνωσης
20 Αυγούστου 2018 17:06
Το San Sebastian Festival 2018 τιμά τον Danny DeVito με το βραβείο Donostia Award

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του THR, κυκλοφόρησε η είδηση ότι το San Sebastian Festival θα αποδώσει αυτήν την χρονιά στον Danny DeVito (The Big Fish, Matilda) το βραβείο Donostia Award, τιμώντας έτσι την μακρόχρονη πορεία του στο πεδίο της υποκριτικής, της σκηνοθεσίας και γενικότερα της μέχρι τώρα πολύτιμης προσφοράς του στον χώρο της 7ης Τέχνης.

Στην 66η διοργάνωση του μεγάλου αυτού ισπανικού κινηματογραφικού θεσμού που θα διαρκέσει από τις 21 έως τις 29 Σεπτεμβρίου του 2018, ο DeVito θα παραλάβει το βραβείο του στις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ την επομένη θα παρουσιάσει στο κοινό το animated φιλμ Smallfoot όπου και ο ίδιος δανείζει την φωνή του. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο εν λόγω ταλαντούχος καλλιτέχνης λαμβάνει μέρος σε project κινουμένων σχεδίων, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του την συμμετοχή του σε ταινίες όπως το Space Jam, το Hercules, και το The Lorax.

Η διεύθυνση του San Sebastian Festival  2018, σε επίσημη ανακοίνωσή της μίλησε για την διάκριση αυτή του Danny DeVito, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Το βραβείο αυτό αναγνωρίζει μία καριέρα πέντε δεκαετιών ενεργούς συμμετοχής του (DeVito) στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, όπου μας είπε ιστορίες ως ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης. Βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα και Emmy είναι γνωστός για τους ρόλους του στις σειρές ‘Taxi’ και ‘It’ s Always Sunny in Philadelphia’, αλλά και σε ταινίες όπως το ‘One Flew Over The Cuckoo’s Nest’, ‘Terms of Endearment’, ‘Romancing The Stone’, ‘Twins’, ‘Ruthless People’, και το ‘Tin Men’. Έχει σκηνοθετήσει -καθώς επίσης και πρωταγωνιστήσει- σε απίστευτα εμβληματικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των ‘The War of the Roses’ (1989), ‘Hoffa’(1992), ‘Death to Smoochy’ (2002), ‘Throw Momma From the Train’(1987), ‘Curmudgeons’(2016), ‘Duplex’(2003), ‘The Ratings’ (1984), ενώ υπήρξε και παραγωγός σε φιλμ του Quentin Tarantino, του Steven Soderbergh και του Milos Forman».

 

Tags: