Τελικά είναι ή δεν είναι ο Idris Elba ο επόμενος James Bond;

Εδώ και δύο μέρες μία φρενίτιδα επικρατεί γύρω από τον Βρετανό ηθοποιό
12 Αυγούστου 2018 14:26
Τελικά είναι ή δεν είναι ο Idris Elba ο επόμενος James Bond;

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του THR, κυκλοφόρησε η είδηση ότι το νέο περί εύρεσης του επόμενου ‘πράκτορα 007’ στο πρόσωπο του Idris Elba, είναι πέρα για πέρα αναληθής, γεγονός που επιβεβαιώνει και ότι κανένας από την καλλιτεχνική ομάδα του ηθοποιού δεν είναι ενήμερος για μία τέτοια εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το μπέρδεμα αυτό προέκυψε όταν στις 9 Αυγούστου το αγγλικό tabloid The Daily Star άφησε να εννοηθεί ότι ο σκηνοθέτης Antoine Fuqua (Equalizer movies) «είπε σε κάποιο φιλικό πρόσωπο του χώρου» ότι μίλησε με την Barbara Broccoli, την παραγωγό του επερχόμενου φιλμ του James Bond, για το μέλλον του εν λόγω franchise κατασκοπείας. Υποτίθεται λοιπόν, ότι ο Fuqua ανέφερε το όνομα του Idris Elba σε αυτή την συζήτηση λέγοντας «Χρειάζεστε έναν τύπο ρωμαλέο ως προς την εξωτερική του εμφάνιση. Ο Idris το ‘χει αυτό». Δεν άργησαν λοιπόν, να κάνουν τον γύρo του διαδικτύου και των social media, κείμενα με ανάλογους πηχυαίους τίτλους.

Ωστόσο, ένας αντιπρόσωπος του Fuqua, διέψευσε εντελώς την πραγματοποίηση αυτής της άτυπης συνομιλίας η οποία δεν εξακριβώθηκε αν όντως έγινε, δηλώνοντας χαρακτηριστικά στο THR: «Δεν είχε ποτέ τέτοια κουβέντα με την Barbara για το franchise ή κάτι σχετικό με την επιλογή του cast. Είναι όλο φτιαχτό. Δεν είμαστε καν σίγουροι από πού ξεκίνησε όλο αυτό!».

Επιπλέον, με βάση και με αντίστοιχες αναφορές τόσο της Guardian όσο και του The Playlist, και πληρεξούσιος του πρωταγωνιστή του Luther αρνήθηκε ότι η φήμη αυτήν είχε την παραμικρή δόση αλήθειας δεδομένου του ότι το επιτελείο της ομάδας του ηθοποιού δεν είχε ιδέα ότι προτάθηκε κάτι τέτοιο. Μάλιστα και ο ίδιος ο Elba μέσα από δύο δικές του αναρτήσεις στην σελίδα της ταινίας του, Yardie, στο Twitter, φάνηκε να αντιμετωπίζει με χιουμοριστική διάθεση την σύγχυση αυτή:

Απ’ ό,τι φαίνεται είτε πρόκειται για ένα παιχνίδι όμοιο με «σπασμένο τηλέφωνο» που ιντρίγκαρε την φαντασία κάποιων να αναπαράγουν κάτι ανυπόστατο για τον επόμενο διάδοχο του ‘James Bond’, είτε τελικά υπάρχει πράγματι μια τέτοια πιθανότητα. Απομένει να δούμε τι γραμμή θα ακολουθήσουν και οι επίσημοι συντελεστές του στούντιο όσον αφορά την εξακρίβωση της εγκυρότητας του νέου.