Το Star Trek 4 χάνει τους Chris Hemsworth και Chris Pine

Αβέβαιο το μέλλον του νέου κεφαλαίου της sci-fi σειράς
11 Αυγούστου 2018 16:07
Το Star Trek 4 χάνει τους Chris Hemsworth και Chris Pine

Τρικυμία ταράζει το franchise του Star Trek καθώς ρεπορτάζ αναφέρουν ότι οι δύο κύριοι πρωταγωνιστές αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις της επερχόμενης ταινίας. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει αποκλειστικά το THR, οι Chris Pine και Chris Hemsworth δεν θα υποδυθούν τους James T. Kirk και George Kirk μιας και οι διαπραγματεύσεις για τους μισθούς τους στο Star Trek 4 έπεσαν στο κενό ανάμεσα σε αυτούς και τις Paramount Pictures/ Skydance Media. 

Ωστόσο το υπόλοιπο cast από τις καινούργιες rebooted Star Trek ταινίες, δηλαδή οι Zoe Saldana, Zachary Quinto, Karl Urban, Simon Pegg και John Cho, αναμένεται να επιστρέψουν. Οι λόγοι που οδήγησαν στο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων ήταν ότι οι δύο πασίγνωστοι ηθοποιοί ήθελαν το ίδιο ποσό με τις προηγούμενες ταινίες, κάτι το οποίο η Paramount δεν μπορούσε να τηρήσει διότι θέλει να κρατήσει σε συγκεκριμένα επίπεδα το budget του νέου Star Trek, με την δικαιολογία ότι δεν έχει την ίδια εμπορική απήχηση όπως οι ταινίες της Marvel.

Πρέπει να αναφέρουμε πως ο Pine είχε συμφωνήσει για μια τέταρτη ταινία από το Star Trek Beyond, ενώ ο Hemsworth είχε συμφωνήσει με την παραγωγή του project από το 2016, όταν και πρωτοανακοινώθηκε. Οι πρωταγωνιστές είναι της άποψης ότι δέχονται μειώσεις μισθού σε ήδη προσυμφωνημένα συμβόλαια, εξαιτίας της χλιαρής εμπορικής επιτυχίας του "Beyond", το οποίο είναι η αλήθεια πως απέφερε μόλις $343 εκ. παγκοσμίως με ένα budget που άγγιξε τα $190 εκατομμύρια. Ακούγεται κιόλας ότι και οι δύο εταιρίες παραγωγής έχασαν λεφτά από το φιλμ. 

Στην 4η Star Trek ταινία ο Pine ως James T. Kirk θα συναντούσε τον θρυλικό commander του Αστροστόλου, George Kirk του Hemsworth, σε μια time-traveling περιπέτεια με τον εδώ και δεκαετίες μακαρίτη πατέρα του. 

Το εάν οι Paramount/ Skydance αποφασίσουν να τινάξουν τη μπάνκα για χάρη των δυο γνωστών ηθοποιών και να εξελιχθεί ομαλά το project μένει να φανεί. Να θυμίσουμε ότι στα σκαριά υπάρχει και η R-rated Star Trek ταινία που γράφει το σενάριο ο Quentin Tarantino, η οποία θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί. 

Μέχρι νεοτέρας, το μέλλον του Star Trek 4 είναι αβέβαιο.