Ο σκηνοθέτης του The Last Jedi διέγραψε 20.000 tweets του

Προληπτικώς, υπό τον φόβο στοχοποίησης του
27 Ιουλίου 2018 15:49
Ο σκηνοθέτης του The Last Jedi διέγραψε 20.000 tweets του

Μετά την υπόθεση του James Gunn, o οποίος απολύθηκε εν μια νυκτί από τη Disney και το Guardians of the Galaxy Vol. 3 εξαιτίας κάποιων αμφιλεγόμενων tweets πολλά χρόνια πριν -και για τα οποία είχε ζητήσει συγγνώμη τότε- κάθε τι λέγεται στα social media μπορεί να καταγραφεί και ενίοτε να χρησιμοποιηθεί εναντίον του καθενός. Έτσι, βλέποντας το τι επικρατεί στο Twitter ο Rian Johnson με τη σειρά του αποφάσισε να διαγράψει περίπου 20.000 tweets από τον λογαριασμό του. 

Έχοντας μπει στο μάτι του κυκλώνα αρκετές φορές, όντας ο σκηνοθέτης του Star Wars: The Last Jedi, δέχθηκε αμέτρητες φορές τα πυρά των fans του σύμπαντος για τις αμφιλεγόμενες επιλογές που έκανε στην ταινία. Ο Johnson μετά από αυτή την κάθαρση που έκανε στο Twitter λογαριασμό του, είπε πως δεν πρόκειται για κάποια εταιρική εντολή εκ των άνωθεν, αλλά μια πρωτοβουλία του ίδιου για εντελώς προληπτικούς λόγους. 

Αν και με τα όσα είναι γνωστά ο Johnson δεν προκάλεσε ποτέ ή έκανε αμφιλεγόμενα tweets και αστεία, όπως π.χ. ο συνάδελφος του James Gunn, αλλά για να μην στοχοποιηθεί το οτιδήποτε έχει πει στο παρελθόν, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του τώρα, αποφάσισε να κάνει αυτή τη κίνηση:

Δεν πρόκειται για κάποια επίσημη οδηγία καθόλου και δεν νομίζω ότι tweetαρα το οτιδήποτε κακό. Όμως, είναι εννιά χρόνια πραγμάτων που γράφτηκαν στο πόδι και εφήμερα και εάν τα trolls τα ξεψαχνίζουν για πυρομαχικά είναι το φυσιολογικό πλέον, τότε μοιάζει σαν μια "γιατί όχι;" κίνηση.

 Άλλωστε έχοντας τον Johnson στο τιμόνι της επόμενης μεγάλης τριλογίας του Star Wars, η πρώτη στη μετά Skywalker saga εποχή, θα ήθελε η Lucasfilm να μην συναντήσει ποτέ ξανά μια τέτοια αναποδιά.