Ο Ewan McGregor θα είναι ο πρωταγωνιστής του Doctor Sleep

Θα πρωταγωνιστήσει στο sequel της "Λάμψης"
15 Ιουνίου 2018 12:06
Ο Ewan McGregor θα είναι ο πρωταγωνιστής του Doctor Sleep

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Entertainment Weekly, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Ewan McGregor τέθηκε επικεφαλής του cast του Doctor Sleep, της κινηματογραφικής συνέχειας του The Shining, υποδυόμενος την ενήλικη εκδοχή του Danny Torrance.

Η Λάμψη του Stanley Kubrick, η οποία έμελλε από το 1980 να μείνει στην ιστορία του σινεμά ως ένα κλασικό θρίλερ, ανέδειξε τον ασυναγώνιστο ηθοποιό Jack Nicholson. Σήμερα πια, το δεύτερο βιβλίο της ιστορίας που εμπνεύστηκε ο Stephen King, πρόκειται να ζωντανέψει στην μεγάλη οθόνη, με τον Mike Flanagan (Oculus, Before I Wake, Hush) να αναλαμβάνει ως δημιουργός. Ο σκηνοθέτης αυτός είχε διασκευάσει για το Netflix και ένα επιπλέον μυθιστόρημα του King, το Gerald's Game και απ’ ό,τι φαίνεται επιθυμεί να επιχειρήσει μία ακόμη μεταφορά.

Το Doctor Sleep, που ως βιβλίο εκδόθηκε το 2013, επικεντρώνεται στον Danny Torrance, που στα σαράντα του χρόνια δεν έχει πάψει να πολεμά τους ίδιους δαίμονες που κατέτρεχαν τον πατέρα του, Jack, ανάμεσα στους οποίους είναι και η εξάρτησή του από το αλκοόλ αλλά και ένας τρομερός θυμός που παραμένει άσβεστος. Ψυχολογικά ασταθής  ο Danny προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από το λαβύρινθο των δυσοίωνων συναισθημάτων και των φρικτών αναμνήσεων του από το ‘Overlook Hotel’. Κάνει ό,τι μπορεί να τα αντιμετωπίσει μέσω της δουλειάς του ως νοσηλευτής σε ένα κέντρο ανιάτων αλλά και μέσω του ιδιαίτερου χαρίσματος που διαθέτει, διευκολύνοντας τη μετάβαση των νεκρών ασθενών στον άλλον κόσμο. Στην πορεία, ο Danny γίνεται ο προστάτης ενός νεαρού κοριτσιού, της Abra, καθώς διάφοροι αόρατοι εχθροί αρχίζουν να κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους και την απειλή τους.

Πάντως δεν είναι σίγουρο το πόσο πιστή θα είναι αυτήν η απόπειρα σε σχέση και με την απόδοση του εν λόγω διηγήματος και πόσο ισχυρή θα είναι η σύνδεσή του με την ταινία του Kubrick.

Η αυλαία για το Doctor Sleep έχει δρομολογηθεί να ανοίξει στις Η.Π.Α. για τις 24 Ιανουαρίου του 2020.