"Mary Shelley" trailer: Ποιό ήταν τελικά το μυαλό που εμπνεύστηκε τον Frankenstein;

Η ιστορία της συγγραφέως του κλασικού gothic παραμυθιού ζωντανεύει
14 Απριλίου 2018 12:29

Κυκλοφόρησε νέο trailer για το Mary Shelley, την κινηματογραφική βιογραφία της ομώνυμης Αγγλίδας λογοτέχνιδος, η οποία μας παρέδωσε μία από τις πιο χαρακτηριστικές μυθοπλασίες τρόμου, αυτήν του ‘Frankenstein’.

Στο εν λόγω φιλμ πρωταγωνιστεί ως βασική ηρωίδα η Elle Fanning, την οποία υποκριτικά πλαισιώνει ο Douglas Booth στον ρόλο του συζύγου της, του ρομαντικού ποιητή και φιλοσόφου Percy Bysshe Shelley. Το cast συμπληρώνουν η Bel Powley ως η ετεροθαλής αδερφή της σπουδαίας αυτής συγγραφέως, και ο Tom Sturridge που μας συστήνεται εδώ ως ο Λόρδος Byron.

Θα δούμε λοιπόν, να μεταφέρονται στην  μεγάλη οθόνη γεγονότα από την ζωή και το έργο της λαμπρής αυτής φυσιογνωμίας των γραμμάτων, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με ανορθόδοξα στερεότυπα της εποχής της, αμφισβητήθηκε πολύ από ομόλογούς της κάτι που όμως δεν την πτόησε και συνέχισε να γράφει ώστε η πένα της να μην λησμονηθεί ποτέ.

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη εν προκειμένω κάθεται η Haifaa al-Mansour,ενώ το σενάριο επιμελήθηκε η Emma Jensen.

Η πρεμιέρα του Mary Shelley είχε προηγηθεί το 2017 στο Φεστιβάλ του Toronto, ενώ η ευρύτερη διανομή του έχει οριστεί για τις 25 Μαΐου του 2018. Παρακάτω έπεται το σχετικό trailer: