Brokeback Mountain: Κι όμως άλλοι ήταν αρχικά υποψήφιοι ως πρωταγωνιστές

Παρά το ότι τελικά επελέγησαν οι Heath Ledger και Jake Gyllenhaal
09 Απριλίου 2018 13:54
Brokeback Mountain: Κι όμως άλλοι ήταν αρχικά υποψήφιοι ως πρωταγωνιστές

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του The Playlist, κυκλοφόρησε η είδηση ότι στο Brokeback Mountain λίγο έλειψε κάποιοι άλλοι να επιλεγούν για τις κεντρικές ερμηνείες τις οποίες τελικά ανέλαβαν ο πρόωρα αδικοχαμένος Heath Ledger και ο Jake Gyllenhaal. Το παραπάνω ταλαντούχο ντουέτο ηθοποιών εννοείται ότι υποκριτικά στάθηκε άψογα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του έργου ώστε πλέον να θεωρείται δικαίως ένα από τα καλύτερα σύγχρονα φιλμ.

Η εν λόγω δουλειά του Ang Lee που απέσπασε συνολικά τρία Όσκαρ, πραγματεύεται την ιστορία δύο ανδρών της Αμερικανικής Δύσης, οι οποίοι έρχονται πιο κοντά μέσα από συγκεκριμένα βιώματα και καταστάσεις. Η Diana Ossana, η σεναριογράφος της ταινίας σε μία πρόσφατη εκδήλωση δήλωσε πόσο μεγαλεπήβολο ήταν το όλο κινηματογραφικό εγχείρημα, τόσο από άποψη σκηνοθεσίας όσο και από πλευράς εύρεσης του καταλληλότερου cast.

Η ίδια δήλωσε λοιπόν επ’ αυτού:

«Κανείς δεν μπορούσε να συναινέσει σε μία τέτοια δέσμευση. Έστειλα το σενάριο στον Edward Norton [για την σκηνοθεσία] και στον Joel Schumacher, και σε δεκάδες ανθρώπους και όλοι απάντησαν λέγοντας ότι το αγάπησαν, αλλά κανείς δεν θα αναλάμβανε αυτή την δέσμευση. Δεν μας έδωσαν καμία πραγματική δικαιολογία γιατί δεν μπορούσαν. Υποθέτω ότι το είδαν σαν κάτι πολύ δύσκολο».

Η Ossana τόνισε επιπρόσθετα ότι μέσα στα υποψήφια ονόματα των ηθοποιών ήταν επίσης αυτά του Matt Damon και του Joaquin Phoenix. Εξήγησε βέβαια ότι ο Damon λόγω μεγάλων project που είχε αναλάβει, όπως των The Bourne Identity και Ocean's Eleven, ίσως λόγω αυτών δεν ήταν ακόμη έτοιμος να πει επίσημα ‘ναι’ σε ένα φιλμ που είχε σημαντικά χαμηλότερο προϋπολογισμό.

Από την άλλη, όσον αφορά τον Joaquin Phoenix, τότε περνούσε μία μεταβατική περίοδο στην καριέρα του. Την εποχή που θα γυριζόταν το Brokeback Mountain, ο Phoenix μόλις που είχε προλάβει να ‘βγάλει από πάνω του’ τον ρόλο του στο Gladiator και στο Signs.  Πλησίαζε πολύ κοντά στο να ασχοληθεί με υψηλού budget παραγωγές οι οποίες ενδεχομένως να προσέθεταν πολύ πιο αβίαστα κύρος στο ενεργητικό του ως ηθοποιός. Το Brokeback Mountain αν και μικρότερη αλλά εξίσου αξιόλογη δουλειά, πιθανόν να συνέβαλε αποφασιστικά ως προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί να σήμαινε ότι δεν θα είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε να μεγαλουργεί με την ξεχωριστή εμφάνισή του ως Johnny Cash στο Walk the Line.