Και πρόεδρος σε ξεχωριστό τμήμα των Καννών, ο Benicio Del Toro

Ο διάσημος ηθοποιός θα προΐσταται της επιτροπής του “Un Certain Regard”
09 Απριλίου 2018 12:42
Και πρόεδρος σε ξεχωριστό τμήμα των Καννών, ο Benicio Del Toro

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Variety, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο βραβευμένος με Όσκαρ, Benicio Del Toro (Traffic) αναλαμβάνει ως επικεφαλής του τμήματος  “Un Certain Regard” στο 71ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης προέβησαν στην σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζοντας ότι η σπουδαία αυτή φυσιογνωμία της υποκριτικής «δεν είναι μόνο εραστής της 7ης Τέχνης αλλά και ένας λαμπρός ηθοποιός! Ένας καλλιτέχνης που δεν γνωρίζει από περιορισμούς, αλλά καταδύεται μέσα στους ρόλους του όσο κανείς άλλος!».

O Del Toro (The Usual Suspects, 21 Grams, Sicario) λοιπόν, θα κατέχει την θέση του προέδρου στην παραπάνω επιτροπή η οποία πρόκειται να ξεχωρίσει ταινίες με την πιο ιδιαίτερη και ασυνήθιστη θεματολογία ή τεχνική αφήγησης, καταλήγοντας στον τελικό νικητή ανάμεσα σε είκοσι συνολικά συμμετοχές.

Ο Del Toro τιμάει εδώ και χρόνια τον θεσμό των Καννών, αφού έχει παρευρεθεί έως και οκτώ φορές τόσο σαν κριτής στο διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ, αλλά έχει αποσπάσει και ο ίδιος βραβείο για τον ρόλο του στην κινηματογραφική βιογραφία του Che Guevara, μέσα από την ταινία του Soderbergh, το Che (2008). Επιπλέον, το 2012, εμφανίστηκε ως δημιουργός στην Croisette για να στηρίξει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο El Yuma, από την ισπανόγλωσση ταινία «7 Days in Havana», ένα από τα τότε υποψήφια φιλμ της κατηγορίας “Un Certain Regard” της χρονιάς εκείνης.

Ο Πουερτορικανικής καταγωγής ταλαντούχος ηθοποιός είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Έχω έρθει εδώ πολλές φορές και ήταν καταπληκτικά!».

Το 71ο Φεστιβάλ των Καννών πρόκειται να διεξαχθεί τον επόμενο μήνα, και συγκεκριμένα στις 8-19 Μαΐου του 2018.