Το πρώτο trailer του "The Man Who Killed Don Quixote" έρχεται μετά από 18 χρόνια  

Το φιλμ του Terry Gilliam παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά!

Το πρώτο trailer του

Θεωρείται από πολλούς ως η πιο προβληματική κινηματογραφική παραγωγή στην ιστορία, έχοντας περάσει κυριολεκτικά από 40 κύματα, ατυχήματα, νομικά προβλήματα και αλλαγές στο καστ. Μια φορά και έναν καιρό γυριζόταν με τον Jean Rocheford ως Δον Κιχώτη και τον Johnny Depp, ενώ υπήρξαν εκδοχές της ταινίας που γυρίστηκαν με πρωταγωνιστές τους Robert Duvall, Michael Palin και John Hurt ως Quixote και τους Depp, Ewan McGregor και Jack O'Donnell ως Grisoni. Μέχρι σήμερα όμως, γιατί το πείσμα του σκηνοθέτη Terry Gilliam (Brazil, 12 Monkeys) ξεπέρασε κάθε εμπόδιο και κατάφερε να την ολοκληρώσει όντας 18 χρόνια στα σκαριά. Ο λόγος για το The Man Who Killed Don Quixote, το οποίο πήρε επιτέλους σάρκα και οστά και έτσι δημοσιεύτηκε το πρώτο trailer που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Στην τελική εκδοχή της ταινίας στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Δον Κιχώτη βρίσκουμε τον Jonathan Pryce, τον Adam Driver (Star Wars: The Last Jedi) ως Toby Grisoni και την Olga Kurylenko ως Jacqui. 

Αν και λόγω νομικών διαφορών, η πρεμιέρα του στα επερχόμενα φεστιβάλ κρίθηκε αδύνατη τελικά τα δεδομένα άλλαξαν και ο "Δον Κιχώτης" του Gilliam θα κάνει πρεμιέρα κατά πάσα πιθανότητα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2018, το οποίο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις του σινεμά, καθώς και στο Venice Film Festival, όπως άφησε να εννοηθεί από τον ίδιο τον σκηνοθέτη. 

Το The Man Who Killed Don Quixote θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018 χωρίς να έχει οριστεί επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.