Fahrenheit 451: Στο νέο trailer ο Michael B. Jordan πυρπολεί μία δυστοπία

Μία sci-fi ιστορία που ανάβει φωτιές στο μέλλον της ανθρωπότητας
27 Φεβρουαρίου 2018 12:45
Fahrenheit 451: Στο νέο trailer ο Michael B. Jordan πυρπολεί μία δυστοπία

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Collider, κυκλοφόρησε καινούργιο trailer για το Fahrenheit 451, την διασκευή του ομώνυμου sci-fi μυθιστορήματος  του Ray Bradbury, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο HBO.

Το σενάριο όπως και την σκηνοθεσία της εν λόγω τηλεταινίας ανέλαβε ο Ramin Bahrani (99 Homes), με τον Amir Naderi να επιμελείται και αυτός την προσαρμογή της υπόθεσης. Δεν πρόκειται βέβαια για την πρώτη απόπειρα μεταφοράς του συγκεκριμένου βιβλίου επιστημονικής φαντασίας, το οποίο είχε βγει ξανά σε ταινία το 1966 από τον François Truffaut, με τους πρωταγωνιστές τους Oskar Werner και Cyril Cusack.

Στην μοντέρνα αυτή version της δυστοπικά φουτουριστικής μυθοπλασίας που αναπτύσσεται, κεντρική ερμηνεία έχει ο Michael B. Jordan ως ο πυροσβέστης Guy Montag και ο Michael Shannon ως ο εργοδότης του, ο αρχηγός Beatty ο οποίος έχει διατάξει να καίγεται στην πυρά οποιοδήποτε έντυπο κειμήλιο της επιστήμης και των γραμμάτων. Ο ήρωας που μέχρι τότε δεν έφερε αντίσταση στην παραπάνω προσταγή, πλέον αρχίζει να αναλογίζεται όσον αφορά την σκοπιμότητα όλου αυτού και να αλλάζει βαθμιαία την σκέψη και την στάση του πάνω στο ζήτημα. Εν προκειμένω, στην μεταστροφή του αυτή θα συντελέσει σαν καταλύτης και η γνωριμία του με μία νεαρή. Στο εξής απορρίπτει τα όσα υπαγορεύει το αυταρχικό καθεστώς και πασχίζει να διαφυλάξει κάθε πολύτιμη γνώση που κινδυνεύει με αφανισμό.

Το παρόν εγχείρημα θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην μικρή οθόνη την άνοιξη του 2018. Το cast συγκροτούν επίσης οι: Sofia Boutella, Laura Harrier, Keir Dullea, Martin Donovan, Grace Lynn Kung, και η Jane Moffatt. Παρακάτω έπεται το σχετικό trailer για το Fahrenheit 451: