Ο Michael Fassbender κατηγορείται για σωματική κακοποίηση

Ένας ακόμη μεγάλος αστέρας του Hollywood στο στόχαστρο
18 Φεβρουαρίου 2018 16:02
Ο Michael Fassbender κατηγορείται για σωματική κακοποίηση

Η χιονοστιβάδα που ξεκίνησε με την υπόθεση του Kevin Spacey και συντάραξε το Hollywood δεν έχει τελειωμό καθώς έκτοτε, αποκαλύπτονται συνεχώς ηθοποιοί που κατηγορούνται από το κίνημα #MeToo και #TimesUp. Τα φώτα αυτή τη φορά στρέφονται στον υποψήφιο για βραβείο Όσκαρ ηθοποιό Michael Fassbender, γνωστός για τους ρόλους του στο X-Men franchise, το Alien και το Inglorious Basterds, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με κατηγορίες σωματικής κακοποίησης που αναδύονται ξανά στο φως. 

Συγκεκριμένα, σε άρθρο του The Daily Beast, η πρώην σύντροφος του Fassbender, Sunawin Leasi Andrews, θυμάται ξανά τα άσχημα περιστατικά που έζησε στο πλάι του. Το 2010 έβαλε περιοριστικά μέτρα ενάντια στον ηθοποιό ώστε να τον κρατήσει μακριά από τα παιδιά της, με την κ. Andrews να διεκδικεί $24.000 για τα ιατρικά της έξοδα και να ζητάει από τον Fassbender να μπει σε ανάλογο πρόγραμμα αποτοξίνωσης και ψυχολογικής βοήθειας. 

Όπως αποκάλυψε η ίδια της, τον Νοέμβριο του 2009, ο Fassbender εξοργίστηκε όταν ο πρώην της ήρθε στο τραπέζι που δειπνούσαν. "Ο Michael έπινε και τσατίστηκε. Οδηγούσε με το αμάξι μου επικίνδυνα γρήγορα και μου φώναζε. Τον ικέτεψα να σταματήσει το αμάξι, φοβόμενη πως θα γίνει κάποιο ατύχημα. Όταν φτάσαμε και βγήκα από το αμάξι και επιχείρησα να πάρω το κλειδί μου από την μίζα. Εκείνη τη στιγμή ο Michael πάτησε το γκάζι και με έσερνε με το αμάξι. Ύστερα πήγα στο νοσοκομείο έχοντας στραμπουλήξει τον αστράγαλο μου, βγάλει το γόνατο μου, ενώ είχα ματώσει εσωτερικά."

Σε ένα άλλο περιστατικό βίας, που είχε λάβει χώρα στο Ischia Global Film Fest το 2009, η Andrews υποστηρίζει πως πήγε να ξυπνήσει τον Fassbender, μετά από ένα βράδυ όπου είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Τότε άρχισε να έχει βίαιη συμπεριφορά σπρώχνοντας την πάνω σε μια καρέκλα με αποτέλεσμα να σπάσει τη μύτη της. 

Στο ρεπορτάζ του Dialy Beast λέγεται πως αυτές οι κατηγορίες έχουν αναφερθεί κατά κάποιον τρόπο και στο παρελθόν, με τα μέσα να μειώνουν την Andrews και να ανακαλούν το "ελεεινό παρελθόν" της. Μέχρι σήμερα ο Fassbender δεν έχει σχολιάσει δημοσίως σχετικά με την υπόθεση.