Ο George Lucas βοήθησε σε μια σκηνή του Solo: A Star Wars Story

Αλλά και ο Harrison Ford έδωσε τα φώτα του στον "νέο" Han Solo
09 Φεβρουαρίου 2018 19:03
Ο George Lucas βοήθησε σε μια σκηνή του Solo: A Star Wars Story

Εδώ και μερικές μέρες οι φίλοι του σύμπαντος του Star Wars έχουν πάρει την πρώτη τους γεύση από το επερχόμενο Solo: A Star Wars Story, που θα διηγηθεί την ιστορία του πως ο Han Solo έγινε ο λαθρέμπορας που αγαπήθηκε στην original τριλογία. Σε συνέντευξη του στο EW, ο σκηνοθέτης της ταινίας Ron Howard (A Beautiful Mind) μίλησε εφ'όλης της ύλης και αποκάλυψε πως ο George Lucas βρέθηκε στο πλατό της, δίνοντας μάλιστα μερικές συμβουλές στον ίδιο και για τον χαρακτήρα του Han. 

Όντας ο πατέρας του σύμπαντος και δημιουργός του χαρακτήρα-πρωταγωνιστή, βοήθησε στο να σκηνοθετηθεί μια συγκεκριμένη σκηνή δίνοντας τη δική του πινελιά. Η αποκάλυψε έγινε από την πρόεδρο της Lucasfilm, Kathleen Kennedy, η οποία είπε: 

Είχε σκοπό να έρθει έτσι απλά για λίγο και να πει ένα 'γεια' και έμεινε τελικά για πέντε ώρες. Υπάρχει κιόλας μια μικρή στιγμή σε μια σκηνή όπου -δεν μπορώ να σας πω τι ακριβώς, συγγνώμη- αλλά στη σκηνή στο Millenium Falcon, ο George είπε "Γιατί ο Han δεν κάνει απλά αυτό". Πράγματι είναι μια μικρή αστεία σκηνή που ίσως κλέψει μερικά γελάκια. Και ο Ron έτυχε να κοιτάει το μόνιτορ και όχι μέσα στο Falcon και λέει "Είναι μια πολύ ωραία ιδέα" και έτρεξε μέσα και τους είπε "Ο George θέλει να κάνουμε αυτό το πράγμα". Οπότε ήταν πολύ cool. Θεωρώ πως ο George ένιωσε πολύ όμορφα με το συγκεκριμένο. Θα μπορούσε να επισκεφθεί και πάλι τους χαρακτήρες για αυτό και πιστεύω ότι ένιωσε τόσο άνετα, προφανώς και με τον Ron εκεί, ήταν μια χαλαρή στιγμή για τον ίδιο. 

Η θερμή σχέση του Lucas με τον Howard δεν είναι τυχαία και φυσικά πηγαίνει πίσω πολλά χρόνια. Πριν κάνει το Star Wars, o Lucas σκηνοθέτησε το American Graffiti με τον Ron Howard πρωταγωνιστή και αρκετά χρόνια μετά ο Howard σκηνοθέτησε το Willow το 1998 για λογαριασμό του Lucas και της Lucasfilm. 

Δεν ήταν όμως η μόνη ανάμειξη που έπαιξε τον ρόλο της στην origin ιστορία του Han. O ίδιος ο Han Solo, δηλαδή ο Harrison Ford, έδωσε τα φώτα του στον Alden Ehrenreich, ο οποίος είχε το απίστευτα βαρύ φορτίο του να μεταφέρει τον εμβληματικό χαρακτήρα σε μια πιο νεαρή ηλικία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση από το να ανταπεξέλθει κανείς στον ιερό ρόλο του Ford, για αυτό και οι δυο τους συναντήθηκαν ώστε να πάρει συμβουλές. Η παλιά καραβάνα είπε μια ατάκα που θα μείνει στον Ehrenreich και θα τη διηγείται -όπως ο ίδιος είπε- σε όλο το press tour:

Πες τους ότι σου είπα τα πάντα που πρέπει να ξέρεις και πως δεν πρέπει να τα πεις σε κανέναν!

Ο Ehrenreich αποκάλυψε επίσης, πόσο σημαντικό ήταν που πήρε τις ευλογίες του Ford και την υποστήριξη του: 

Ήθελα να τον γνωρίσω επειδή ένιωθα πως δεν θα ήταν σωστό να κάνουμε την ταινία χωρίς κάποιου είδους επαφή με τον ίδιο και χαίρομαι ιδιαίτερα που έγινε. ήταν πάρα μα πάρα πολύ υποστηρικτικός. Και ήταν απλά φοβερό να τρως φαγητό μαζί με τον Harrison Ford. 

O Howard αναφέρθηκε -όσο του επέτρεπαν οι συνθήκες- στο γεγονός πως κληρονόμησε την ταινία από τους απολυθέντες Chris Miller και Phil Lord, λέγοντας πως το πνεύμα και ο χαρακτήρας τους ζει μέσα στην ταινία:

Είναι πολύ δύσκολο για τον οποιονδήποτε και εγώ απλά προσπάθησα να ταιριάξω. Σαφώς υπάρχουν τα αποτυπώματα των Phil και Chris σε όλο το μήκος και το πλάτος της ταινίας, δεδομένου του πόσο πολύ κόπο και χρόνο είχαν διαθέσει. Ελπίζω οι fans να μην σκεφτούν καν το πως έγινε η ταινία. Θα πρέπει να αφήσουν εντελώς χαλαρούς τους εαυτούς τους και να αφεθούν. 

Το SOLO: A Star Wars Story αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 24 Μαΐου 2018.