To Star Wars: The Last Jedi κατέβηκε από τις αίθουσες της Κίνας

Η απογοητευτική του πορεία κράτησε μόλις δύο εβδομάδες
22 Ιανουαρίου 2018 02:51
To Star Wars: The Last Jedi κατέβηκε από τις αίθουσες της Κίνας

Χωρίς αμφιβολία το Star Wars: The Last Jedi, μπορεί να έκανε μια εντυπωσιακή πορεία δεδομένου των αναλογιών, αλλά δίχασε και τους σκληροπυρηνικούς και μη Star Wars fans. Η εμπορική πορεία του το κατατάσσει πλέον ως τη 10η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών και την μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 2017, ξεπερνώντας το Beauty and the Beast. Στην Κίνα, όμως, γενικότερα το franchise της Disney δεν τα πήγαινε ανέκαθεν καλά, διότι η Original τριλογία δεν είχε προβληθεί καν στη χώρα. 

Στην περίπτωση του TLJ, η πορεία του στην Κίνα ήταν χειρότερη από το αναμενόμενο. Για αρχή, το πρώτο του Σαββατοκύριακο απέσπασε περί τα $28.7 εκατομμύρια, ποσό που απέχει παρασάγγας από το Star Wars: The Force Awakens ($52 εκατομμύρια) και το Rogue One ($30 εκατομμύρια). Οι προαναφερθέντες ταινίες συνέχισαν τότε την πορεία τους, διπλασιάζοντας τις εισπράξεις τους -$124 εκ. και $69.5 εκ. για τα TFΑ και Rogue One αντίστοιχα, όμως το Episode VIII είχε ακριβώς αντίθετη πορεία. 

Στο δεύτερο Σαββατοκύριακο του στις κινέζικες αίθουσες απέφερε έσοδα της τάξης των μόλις $2.4 εκατομμυρίων. Όπως μεταδίδει το THR, αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ταινία του Rian Johnson να σταματήσει την προβολή της από όλες τις αίθουσες της χώρας. Ο πρόεδρος της αλυσίδας κινηματογράφων Lumiere Pavilions, Jimmy Wu, δήλωσε:

"Το The Last Jedi έχει ήδη κατέβει από τις κινηματογραφικές αίθουσες εδώ. Η πορεία του ήταν κατά πολύ χειρότερη από όσο θα περιμέναμε."

Η απογοητευτική πορεία του στην Κίνα οφείλεται επίσης στο γεγονός πως την ίδια στιγμή έσπαγε τα ταμεία μια εγχώρια επιτυχία. Αυτή ακούει στο όνομα "The Ex-File 3: The Return of the Exes", η οποία αποτελεί μια απίστευτα δημοφιλής κωμωδία για το mainstream κοινό εκεί. 

Όπως και να έχει η εμπορική πορεία του The Last Jedi παραμένει μια εξίσου αστρονομική επιτυχία για τα μεγέθη ενός blockbuster. Αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς στην εναπομείναντα προβολή του τότε εκτιμάται πως θα κλείσει έχοντας αποσπάσει 1.3 δις δολάρια.