H Cleopatra του Denis Villeneuve θα είναι ένα τολμηρό ιστορικό θρίλερ

To νέο project της Sony θα είναι πιο αντισυμβατικό από ποτέ
24 Δεκεμβρίου 2017 13:15
H Cleopatra του Denis Villeneuve θα είναι ένα τολμηρό ιστορικό θρίλερ

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του The Playlist, κυκλοφόρησε η είδηση ότι η ανερχόμενη κινηματογραφική διασκευή που αφορά την ζωή της Κλεοπάτρας και την σκηνοθεσία της οποίας  έχει αναλάβει ο Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Incendies, Sicario, Prisoners), θα είναι πιο ανατρεπτική και αποκαλυπτική από ποτέ. Φέτος το φθινόπωρο που οριστικοποιήθηκε ότι ο σπουδαίος Καναδός δημιουργός θα ενορχηστρώσει το εν λόγω θέαμα, ξεκίνησε μία σειρά συζητήσεων καθώς πρόκειται για ένα πολλά υποσχόμενο project για το οποίο και άλλοι σκηνοθέτες είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους όπως οι Ang Lee, David Fincher και ο James Cameron.

Παρόλαυτα, ο Villeneuve διεκδίκησε επιτυχώς την συμμετοχή του σε ένα τέτοιο εγχείρημα, δεχόμενος την πρόκληση μίας τόσο απαιτητικής παραγωγής. Η ιστορία της βασίλισσας της Αιγύπτου, λοιπόν, θα έχει για ακόμη μία φορά την τιμητική της πέρα από την συγκλονιστική κινηματογράφηση της το 1963 από τον Joseph L. Mankiewicz, όπου η ερμηνεία της Elizabeth Taylor ήταν καθηλωτική.

Η βιογραφία της Κλεοπάτρας θα στηριχτεί πάνω στο βιβλίο “Cleopatra: A Life” της  βραβευμένης με Pulitzer, Stacy Schiff, το οποίο περιγράφει την ταραχώδη περίοδο διακυβέρνησης της σπουδαίας αυτής διαδόχου της δυναστείας της Αιγύπτου. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο THR και ο David Scarpa (The Day the Earth Stood Still, All The Money In The World) που θα επιμεληθεί κατάλληλα την προσαρμογή του σεναρίου, η ταινία αυτή θα πάρει μία εντελώς διαφορετική κατεύθυνση όσον αφορά την πλοκή της, αφού η εκδοχή που θα αποτυπωθεί στο πανί της μεγάλης οθόνης θα είναι αρκετά πιο τολμηρή απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει:

Με το ‘Cleopatra’ αντί να κάνουμε την ταινία ως ένα φιλμ κύρους – τριών ωρών, με πολλά εορταστικά σκηνικά, άτομα με οπαδούς και αγγλική προφορά, και όλα αυτά - το αντιμετωπίζουμε πραγματικά ως ένα πολιτικό θρίλερ. Βρώμικο, αιματηρό, με πολλούς ανθρώπους να βρίζουν και να ερωτοτροπούν, και όλα τα άλλα πράγματα που το χειρίζονται  αποκλειστικά ως ένα δίωρο, σφιχτό, και με σκοπό πολιτικό θρίλερ, γεμάτο δολοφονίες κλπ. Πηγαίνουμε ακριβώς από την αντίθετη κατεύθυνση από τον τρόπο που νομίζουμε ότι η ταινία πρόκειται να πάει.

Το όλο concept του Cleopatra χρηματοδοτούν οι Scott Rudin και Amy Pascal μέσω των Scott Rudin Productions και Pascal Pictures αντίστοιχα.