Το σχόλιο του George Lucas για το Star Wars: The Last Jedi

Ο πατέρας του Star Wars εξέφρασε την γνώμη του για το Episode VIII
13 Δεκεμβρίου 2017 19:30
Το σχόλιο του George Lucas για το Star Wars: The Last Jedi

Τι κι αν έχει παραιτηθεί από τον ενεργό του ρόλο στο σύμπαν που ο ίδιος δημιούργησε; Ο George Lucas απολαμβάνει φυσικά τα προνομία της πατρότητας του Star Wars και είδε το επερχόμενο The Last Jedi. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του, όταν τελείωσε εξέφρασε την άποψη του λέγοντας "πως είναι όμορφα φτιαγμένο", ενώ είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με τον σκηνοθέτη της νέας ταινίας, Rian Johnson, κάτι που πρόσθεσε πολλά στην εμπειρία του. 

Ο Lucas είναι υπεύθυνος για τη γέννηση του μεγαλύτερου και δημοφιλέστερου franchise επιστημονικής φαντασίας και του κόσμου του Star Wars, το οποίο βγήκε το 1977, σκηνοθετώντας κιόλας το "A New Hope". Αρκετά χρόνια μετά έγραψε και σκηνοθέτησε και τις τρεις prequel ταινίες που παρά την τεράστια εμπορική επιτυχία τους, μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν να κερδίσουν την πλειοψηφία των οπαδών, αλλά ούτε και τους κριτικούς. Το 2012 πούλησε τη Lucasfilm και κατά συνέπεια το franchise στη Disney για $4 δισεκατομμύρια. 

Για την προηγούμενη ταινία, αξίζει να σημειωθεί, πως δεν είχε πει και τα πιο γλυκά λόγια. Άλλωστε ο ίδιος του είχε ιδέες για μια νέα sequel τριλογία, όμως η Disney έκανε το δικό της τελικά, με τον J.J. Abrams να ηγείται την προσπάθεια του The Force Awakens το 2015 και να καταλήγει σε μια επιτυχία χωρίς προηγούμενο. 

Το Star Wars: The Last Jedi κάνει πρεμιέρα στις 14 Δεκεμβρίου στους ελληνικούς κινηματογράφους.