Ο Inarritu λαμβάνει ειδικό Oscar με την VR ταινία, Carne y Arena

Βραβεύτηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών
30 Οκτωβρίου 2017 06:08
Ο Inarritu λαμβάνει ειδικό Oscar με την VR ταινία, Carne y Arena

Σύμφωνα και με σχετικό δημοσίευμα του Deadline, το συμβούλιο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών αποφάσισε να απονείμει ειδικό Χρυσό Αγαλματίδιο στον Alejandro G. Inarritu ως τιμητική διάκριση για την τελευταία εξαιρετική δουλειά του, την εικονικής πραγματικότητας ταινία  Carne y Arena. Πρόκειται για το πέμπτο Όσκαρ του επιτυχημένου αυτού σκηνοθέτη.

Ο ταλαντούχος δημιουργός του Birdman και του Revenant απ' ό,τι φαίνεται εξακολουθεί να παράγει υψηλών προδιαγραφών κινηματογραφικά εγχειρήματα, δοκιμάζοντας τις σκηνοθετικές του δεξιότητες και με άλλα ευρηματικά μέσα, παρέα με τον κινηματογραφιστή του Emmanuel Lubezki. Το Carne y Arena έχει δρομολογηθεί να παρουσιαστεί στην τελετή των ανερχόμενων Governors Awards, η οποία θα λάβει χώρα στις 11 Νοεμβρίου του 2017 στο Ray Dolby Ballroom.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών επεσήμανε πως η απονομή αυτού του Όσκαρ στο Carne y Arena έγινε εις ένδειξη αναγνώρισης της εμπνευσμένης και δυνατής κινηματογραφικής εμπειρίας που αποκομίζει κανείς μέσα από την ιστορία αυτή. Ειδικότερα λοιπόν, υπογραμμίστηκε από τον πρόεδρο της Ακαδημίας, John Bailey :

"Η Ακαδημία είναι σε θέση να απονείμει με υπερηφάνεια ένα ειδικό βραβείο Όσκαρ στο Carne y Arena, με το οποίο ο Alejandro Iñárritu και ο κινηματογραφιστής Emmanuel Lubezki μας άνοιξαν νέες πόρτες  όσον αφορά την κινηματογραφική πρόσληψη. Μέσα από αυτό το φιλμ, η τέχνη των πολυμέσων και η κινηματογραφική εμπειρία είναι μία βαθιά συναισθηματική και φυσική εμβάθυνση στον κόσμο των μεταναστών που διασχίζουν την έρημο της νοτιοδυτικής Αμερικής στο πρώτο φως της αυγής. Είναι κάτι περισσότερο από μία δημιουργική ανακάλυψη στην ολοένα και εξελισσόμενη μορφή εικονικής πραγματικότητας, ενώ μας συνδέει σπλαχνικά με τις πολιτικές και κοινωνικές πραγματικότητες των συνόρων μεταξύ Η.Π.Α. και Μεξικού ".

Αξίζει να σημειωθεί πως το Carne y Arena έκανε πρώτα ένα πέρασμα από το Φεστιβάλ των Καννών τον περασμένο Μάιο.

Και οι κάτοικοι του Los Angeles λοιπόν, με την σειρά τους θα έχουν πια την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την φρέσκια όσο και αξιέπαινη αυτή προσπάθεια του Inarritu, στο Μουσείο Τέχνης του Los Angeles, στο Fondazione Prada στο Μιλάνο, καθώς και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Tlatelolco Cultural Center στο Μεξικό.

Το Carne y Arena συνιστά μία συνεργασία ανάμεσα στους Iñárritu, Lubezki, την παραγωγό Mary Parent, τις Legendary Entertainment, Fondazione Prada, ILMxLAB, και την Emerson Collective. Η Katie Calhoon εν προκειμένω επωμίστηκε καθήκοντα εξωτερικού παραγωγού.