Ο σκηνοθέτης του The Snowman κάνει την αυτοκριτική του

Παραδέχεται ότι η ταινία δεν συμβάδιζε απόλυτα με το σενάριο
19 Οκτωβρίου 2017 14:30
Ο σκηνοθέτης του The Snowman κάνει την αυτοκριτική του

Σύμφωνα και με σχετικό δημοσίευμα του Collider, κυκλοφόρησε η είδηση πως ο Tomas Alfredson αναγνώρισε ότι δεν στάθηκε εφικτό να ακολουθήσουν το 100% του σεναρίου του The Snowman.

Το άνοιγμα του πολυαναμενόμενου φιλμ στους κινηματογράφους απ’ ό,τι φαίνεται δεν έγινε αποδεκτό με ανοιχτές αγκάλες αφού διέψευσε σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες του φιλοθεάμονος κοινού. Οι αδυναμίες της ταινίας διαφάνηκαν σε επίπεδο σκηνοθεσίας με τον σκηνοθέτη των Tinker Tailor Soldier Spy και Let the Right One In να ομολογεί πως η διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Jo Nesbo δεν έμεινε απόλυτα πιστή στην καθεαυτού υπόθεση.

Όπως τόνισε και ο Alfredson και σε δήλωσή του στο NRK, η παραγωγή υπήρξε πολύ βιαστική, σε σημείο μάλιστα που δεν μπόρεσαν να γυρίσουν το 10- 15 % του σεναρίου. Πιο συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι:

Έγινε πολύ απότομα (η παραγωγή). Ξαφνικά ειδοποιηθήκαμε ότι είχαμε πια τα χρήματα και ότι τα γυρίσματα μπορούσαν να γίνουν στο Λονδίνο. Στην Νορβηγία οι διαδικασίες ήταν πολύ συνοπτικές. Δεν καταφέραμε να μεταφέρουμε όλη την ιστορία και όταν ξεκινήσαμε να κόβουμε σκηνές ανακαλύψαμε ότι έλειπαν αρκετά πράγματα. Όπως όταν κάνεις ένα δύσκολο πάζλ και λείπουν κάποια κομμάτια ώστε να μην βλέπεις μπροστά σου την συνολική εικόνα.

Όταν ο Tomas, οι ηθοποιοί και το συνεργείο επέστρεψαν για να ξαναγυρίσουν κάποια σημεία, δεν κατάφεραν να δέσουν ολόκληρο το φιλμ αρμονικά.

Το The Snowman προβάλλεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες και εδώ μπορείτε να βρείτε την άποψη μας για την ταινία.