Μόνο ο Jared Leto γνωρίζει το μεγάλο ερώτημα του Blade Runner 2049

"Είναι replicant ο Deckard;"
16 Οκτωβρίου 2017 00:05
Μόνο ο Jared Leto γνωρίζει το μεγάλο ερώτημα του Blade Runner 2049

Μιλώντας σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο Collider, o Jared Leto αποκάλυψε πως είναι το μοναδικό άτομο που πραγματικά ξέρει την αλήθεια για το μεγαλύτερο ερώτημα του Blade Runner 2049. Ένα ερώτημα που παραμένει ακόμη και σήμερα άλυτο 35 χρόνια μετά και το πρώτο Blade Runner.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS


Φυσικά αναφερόμαστε στο εάν ο Rick Deckard του Harrison Ford είναι ή δεν είναι replicant, μια ξεκάθαρη απάντηση που δεν δόθηκε ούτε στο sequel. 

Εδώ να πούμε πως ο Leto υποδύεται τον Niander Wallace, έναν βιομήχανο που ευθύνεται για τη δημιουργία της νέας γενιάς των Nexus 9 replicants. Σκοπός τους είναι να βρει το παιδί των Deckard και Rachel έτσι ώστε να καταλάβει πως τα replicants αναπαράγονται και να δημιουργήσει έναν στρατό απείρων σκλάβων. Στο τρίτο μέρος του 2049 ο Wallace απαγάγει τον Deckard σε μια απόπειρα να βρει την κόρη του. Το κλειδί της όλης ανάκρισης είναι πως ο Wallace παίζει με την ιδέα ότι ο Deckard είναι ο ίδιος του replicant, λέγοντας του πως δημιουργήθηκε με μόνο σκοπό να ερωτευτεί τη Rachel. Ξεκάθαρη απάντηση δε δίνεται ποτέ και το 35+ ετών μυστήριο παραμένει, με τον κακό της ταινίας να ξέρει μόνο την αλήθεια.

Ο Leto συζήτησε για αυτό το θέμα με τον σκηνοθέτη Denis Villeneuve, ο οποίος του είπε να βρει ο ίδιος την απάντηση:

Λοιπόν, υπάρχει αυτή η σκηνή που βλέπω μέσα στο μυαλό του σωστά; Δεν ξέρω αν είναι στην ταινία πια. Όμως ο Denis μου είπε και εγώ του είπα "Denis, τι βλέπω;" Και υπήρξε μια μακρά παύση, περπάτησε μερικά βήματα πίσω και μου λέει "αυτή είναι δική σου απόφαση να πάρεις. Εσύ θα αποφασίσεις αν είναι ρέπλικαντ ή όχι" οπότε κατά κάποιον τρόπο είμαι ο μοναδικός με αυτό το μυστικό τώρα. 

Όσοι είδατε το Blade Runner 2049 εσείς τι πιστεύετε για αυτή την θεωρία;