O Denis Villeneuve σε συζητήσεις για να σκηνοθετήσει την Cleopatra

Η νέα παραγωγή της Sony είναι πολύ κοντά στην υλοποίησή της
29 Σεπτεμβρίου 2017 14:05
O Denis Villeneuve σε συζητήσεις για να σκηνοθετήσει την Cleopatra

Σύμφωνα και με σχετικό δημοσίευμα του THR, ένα από τα ανερχόμενα projects της Sony το οποίο είχε συζητηθεί ήδη από το 2014 και αφορά την βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα, φαίνεται ότι έχει πάρει πια τον δρόμο της κινηματογράφησης.

Ο Denis Villeneuve (The Arrival, Incendies, Sicario) μετά το Blade Runner 2049, έχει βάλει ήδη μπρος για τα επόμενα επαγγελματικά του σχέδια. Σε αυτά συγκαταλέγεται και η βιογραφία της Κλεοπάτρας, της τελευταία διαδόχου του θρόνου της ελληνιστικής Αρχαίας Αιγύπτου, η οποία κυβέρνησε πριν επέλθει και εκεί η επικυριαρχία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ο λαμπρός Καναδός δημιουργός θα συνεργαστεί για το εγχείρημα αυτό με τους παραγωγούς Scott Rudin και Amy Pascal μέσω των Scott Rudin Productions και Pascal Pictures αντίστοιχα. 

Το εν λόγω ιστορικό δράμα αφορμάται από το μυθιστόρημα “Cleopatra: A Life” της  βραβευμένης με Pulitzer, Stacy Schiff , το οποίο σκιαγραφεί την επιβλητική  ηγεμόνα της Αιγύπτου ως μία πανίσχυρη κυρίαρχο που σφράγισε με την δική της πορεία το τελευταίο κεφάλαιο της δυναστείας της. Ο David Scarpa (The Day the Earth Stood Still) υπογράφει το σενάριο.

Άλλοι σκηνοθέτες που ενδιαφέρθηκαν για το όλο concept ήταν οι Ang Lee, David Fincher και ο James Cameron. Όμως ο Villeneuve, πήρε το προβάδισμα τελικά μέσα από τα επιτυχημένα αστυνομικά θρίλερ Sicario και Prisoners, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι δεν τον φοβίζει το ρίσκο απαιτητικών παραγωγών.